search
ΤΡΙΤΗ 19.03.2024 10:09
MENU CLOSE

«Ασκούσαν συνταγματικό δικαίωμα τηρώντας τα μέτρα υγιεινής»: Παραγράφηκαν τα πρόστιμα στους διαδηλωτές του Ζωγράφου

31.05.2020 10:15
«Ασκούσαν συνταγματικό δικαίωμα τηρώντας τα μέτρα υγιεινής»: Παραγράφηκαν τα πρόστιμα στους διαδηλωτές του Ζωγράφου - Media

 

Στην ακύρωση των προστίμων συνολικού ύψους 1350 ευρώ που είχαν επιβληθεί σε διαδηλωτές οι οποίοι, τηρώντας τα απαραίτητα μέτρα προστασίας, είχαν προχωρήσει σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας εν μέσω καραντίνας, προχώρησε το αρμόδιο Αστυνομικό Τμήμα.

Συγκεκριμένα, όπως ενημερώνει ο δικηγόρος Θανάσης Καμπαγιάννης, το Αστυνομικό Τμήμα Ζωγράφου αποφάσισε την ακύρωση των προστίμων μετά από ένσταση που είχε υποβληθεί λίγα 24ωρα μετά την προσαγωγή των εννέα διαδηλωτών.

Στο αιτιολογικό σκέλος της υπόθεσης αναφέρεται ότι η διαμαρτυρία αποτελεί συνταγματικά κατοχυρωμένο δικαίωμα, ενώ παράλληλα τηρούνταν τα μέτρα υγιεινής.

Υπενθυμίζεται ότι, στις 11 Απριλίου, αστυνομικές δυνάμεις είχαν προχωρήσει στην προσαγωγή εννέα διαδηλωτών του δημοτικού σχήματος Κίνημα στην Πόλη του Ζωγράφου και της τοπικής επιτροπής της ΑΝΤΑΡΣΥΑ, επειδή πραγματοποιούσαν παρέμβαση ενημέρωσης των πολιτών έξω από σούπερ μάρκετ, έχοντας λάβει όλα τα αναγκαία μέτρα προστασίας για τη μη εξάπλωση του κορωνοϊού.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 19.03.2024 10:08