search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 14:15
MENU CLOSE

ΗΠΑ: Βυτιοφόρο επιχείρησε να περάσει μέσα από διαδηλωτές στη Μινεάπολη (Video/Photos)

01.06.2020 08:29
ΗΠΑ: Πιθανή διανομή εμβολίου έως τις αρχές Νοεμβρίου - Media

 

Ένα παραλίγο πολύνεκρο συμβάν παραλίγο να συμβεί χθες Κυριακή, στο κέντρο της Μινεάπολη.

Όπως μεταδίδει το πρακτορείο Reuters, ενώ χιλιάδες διαδηλωτές είχαν καταλάβει τον διαπολιτειακό αυτοκινητόδρομο 35 West, ένας οδηγός βυτιοφόρου επιχείρησε να περάσει μέσα από το πλήθος.

Ευτυχώς, σύμφωνα πάντα με το πρακτορείο, δεν υπήρξε κάποιος τραματισμός όμως οι εξαγριωμένοι διαδηλωτές, που είδαν τον χάρο με τα μάτια τους, ανέβηκαν πάνω στο φορτηγό και κατέβασαν κάτω τον οδηγό, τον 35χρονο Μπογκντάν Βέκιρκο, και άρχισαν να τον χτυπούν.

Το υπουργείο Δημόσιας Ασφάλειας της Μινεσότα (MDPS) δήλωσε ότι ο οδηγός συνελήφθη και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο λόγω των κτυπημάτων, χωρίς βέβαια να κινδυνεύει η ζωή του.

Οι αρχές δήλωσαν ότι τα κίνητρα του οδηγού ήταν ασαφή, αλλά οι ενέργειές του φαινόταν σκόπιμες.

Η Μινεάπολη και πολλές άλλες αμερικανικές πόλεις συγκλονίζεται από κύμα διαδηλώσεων και ταραχών μετά τον θάνατο του 46χρονου Αφροαμερικανού Τζορτζ Φλόιντ κατά τη διάρκεια βίαιης προσαγωγής του από λευκούς αστυνομικούς τη Δευτέρα, γεγονός το οποίο μετατράπηκε σε σύμβολο του βαθιά εδραιωμένου ρατσισμού σε βάρος των μελών των φυλετικών μειονοτήτων.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 14:15