search
ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 18:46
MENU CLOSE

Δέσποινα Στυλιανόπουλου: Όταν η ηθοποιός έπεσε με το αυτοκίνητο στη θάλασσα

05.06.2020 08:38
Δέσποινα Στυλιανόπουλου: Όταν η ηθοποιός έπεσε με το αυτοκίνητο στη θάλασσα - Media

 

Η Δέσποινα Στυλιανοπούλου στον κινηματογράφο έχει κάνει αρκετές φορές την οικιακή βοηθό. Ένας ακόμη ρόλος που την έκανε γνωστή ήταν της ταξιτζούς, από την ομώνυμη ταινία που γυρίστηκε το 1970 μετά από πολλές περιπέτειες. Η Στυλιανοπούλου που έπαιζε τον πρωταγωνιστικό ρόλο είχε ένα τρομερό ατύχημα κατά τη διάρκεια των γυρισμάτων στο Πέραμα. Η περιγραφή είναι δική της: «Είχα ένα σοβαρότατο ατύχημα με το αυτοκίνητό μου, όταν πήγαινα στη Σαλαμίνα για τα γυρίσματα. Σταμάτησε το αμάξι σε μια πέτρα δίπλα ακριβώς στη θάλασσα και έσβησε η μηχανή του.

Την ώρα που κατέβαινα και μόλις είχα ανοίξει την πόρτα, τότε εκείνο τσούλησε γιατί είχα ξεχάσει να βάλω χειρόφρενο και με παρέσυρε μαζί του στη θάλασσα. Ευτυχώς είχα την προνοητικότητα πηδήξω έξω από το αυτοκίνητο, όταν έπεφτα στο νερό. Με έσωσαν οι δύτες, όταν βρέθηκα να παλεύω για να μην πνιγώ. Μόλις βγήκα στην στεριά τους είπα: «Ζει η ταξιτζού κι εγώ» γράφει στην αυτοβιογραφία της με τίτλο «Ηθοποιός Αμέσου Δράσεως». …

Ο απολογισμός του ατυχήματος για τη Στυλιανοπούλου ήταν ένα σπασμένο πόδι και δυνατοί πόνοι σε όλο της το κορμί. Το γεγονός όμως ότι είχε σωθεί, ήταν μεγάλη παρηγοριά για την ίδια, που αποδείχτηκε «σκληρό καρύδι». Τα γυρίσματα της ταινίας σταμάτησαν για λίγο καιρό μέχρι η ηθοποιός να αναρρώσει και να μπορέσει να συνεχίσει.

Οι θεατρικές παραστάσεις όμως δεν μπορούσαν να σταματήσουν καθώς κάτι τέτοιο θα σήμαινε την οικονομική καταστροφή του προσωπικού της θιάσου. Η ηθοποιός έπαιζε τότε το έργο «Μαριχουάνα Στοπ», με πρωτοεμφανιζόμενους τη Ζωή Λάσκαρη και τον Τόλη Βοσκόπουλο και δεν ήταν εύκολο να βρει άμεση αντικαταστάτρια για τον ρόλο της….

Παρά τους φριχτούς πόνους εμφανιζόταν κανονικά κάθε βράδυ στο θέατρο και όπως ανέφεραν οι συνάδελφοι της, κανείς από τους θεατές δεν καταλάβαινε ότι η πρωταγωνίστρια υπέφερε. Η ταινία «η Ταξιτζού» ολοκληρώθηκε και προβλήθηκε στις αίθουσες την κινηματογραφική σεζόν 1970-71 με μεγάλη επιτυχία.

Έκοψε σχεδόν 380 χιλιάδες εισιτήρια και κατετάγη 8η ανάμεσα σε 87 ταινίες της ίδιας περιόδου. Ενδεικτικά για την επιτυχία της ταινίας έχει αναφερθεί πως εκείνη την περίοδο το ντύσιμο της ηθοποιού, με το τζιν παντελόνι, το τζιν μπουφάν και η τραγιάσκατο τζιν καπελάκι τύπου τραγιάσκα, πέρασε στη μόδα και φορέθηκε από πολλές Ελληνίδες….

Πηγή: mixanitouxronou

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 18:46