search
ΤΕΤΑΡΤΗ 24.04.2024 08:46
MENU CLOSE

Καλλιθέα: Εργολάβος που εκμισθώνει δημοτικά αναψυκτήρια απειλεί ότι θα στείλει τους… ανθρώπους του κατά δημοτικών υπαλλλήλων

09.06.2020 09:41
Παναθηναϊκός - Λεβαδειακός: Ξανά γεμάτη η εξωτερική ...κερκίδα - Media

 

Επιχειρηματίας που δραστηριοποιείται σε διάφορους δήμους της Νότιας Αττικής ( Καλλιθέα, Αργυρούπολη κ.α ), με την εκμίσθωση δημοτικών αναψυκτηρίων, ανθοπωλείων κ.α , προέβη σ’ απειλές « κατά της σωματικής ακεραιότητας» εργαζομένων του δήμου Καλλιθέας, όπως καταγγέλλει ο Σύλλογος Υπαλλήλων του δήμου, διαμηνύοντάς τους μάλιστα ότι «θα στείλει τους «ανθρώπους» του, να δείρουν τους εργαζόμενους» ! Πιο συγκεκριμένα στοχοποιήθηκαν εργαζόμενοι της Μονομετοχικής Δημοτικής Ανώνυμης Εταιρείας Δήμου Καλλιθέας, (Δ.Α.Ε.Κ. Α.Ε.). στην οποία ανήκει, το Δημοτικό Κοιμητήριο Καλλιθέας,όπου δρατηριοποιείται επιχειρηματικά ο καταγγελόμενος επιχειρηματίας .

Επίσης το σωματείο εργαζομένων καλεί τον πρόεδρο και το Διοικητικό Συμβούλιο της Δ.Α.Ε.Κ. να πάρουν μέτρα για την ασφάλεια των εργαζόμενων.
Πιο συγκεκριμένα ζητά:
• Την άμεση σύγκλιση του Δ.Σ. της ΔΑΕΚ με κύριο θέμα την προστασία των εργαζόμενων.
• Να εξασφαλιστεί άμεσα η νομική προστασία των συναδέλφων.
• Να παρθούν τα αναγκαία ασφαλιστικά μέτρα κατά του κ. Τζινευράκη Εμμανουήλ.
• Να αποκλεισθεί από τις διαγωνιστικές διαδικασίες η εταιρεία του εν λόγω κυρίου, να κοπεί ουσιαστικά ο «ομφάλιος λώρος» που του δίνει την δυνατότητα να συμπεριφέρεται με τον πιο απαράδεκτο τρόπο.

Ανακοίνωση δημοτικής παράταξης «Εκτός των τοιχών»

Με τίτλο « ένας κόσμος ηθικά πλασμένος» η παράταξη « Εκτός των Τοιχών», τονίζει ότι « Μπράβοι ,Μαφίες , Απειλές και Τρομοκρατία δεν θα περάσουν.Έξω οι εργολάβοι από το δήμο Καλλιθέας».
Σύμφωνα με την παράταξη , ο συγκεκριμένος επιχειρηματίας , « άνευ λόγου και αιτίας εκτόξευσε απειλές κατά των συναδέλφων. Συγκεκριμένα με φωνές, απείλησε από το τηλέφωνο ότι θα στείλει τους «ανθρώπους» του, να τους δείρουν.
Προφανώς η αφορμή αυτού του απειλητικού τηλεφωνήματος, ήταν ότι την ίδια μέρα το πρωί, η ΔΑΕΚ έλαβε μία προσφορά από άλλον προμηθευτή, οικονομικότερη» από εκείνου , σημειώνει η παράταξη.
Όπως αναφέρει η παράταξη , « οι συνάδελφοι αφού ενημέρωσαν το ΔΣ του συλλόγου εργαζομένων, τον Πρόεδρο της ΔΑΕΚ, τη διοίκηση του Δήμου. (τον Γ.Γ. αφού ο Δήμαρχος απουσίαζε) προέβησαν σε καταγγελία στο ΑΤ Καλλιθέας και ζήτησαν η καταγγελία τους να συζητηθεί στο ΔΣ του συλλόγου.
Στη συνεδρίαση του ΔΣ του συλλόγου την Πέμπτη αφού ενημερωθήκαμε από τους συναδέλφους αποφασίσαμε:
α) Να εκδώσει ο σύλλογος δελτίο τύπου καταγγελία για το γεγονός.
β) Να στείλει στο τοπικό και ημερήσιο τύπο και τον ηλεκτρονικό το δελτίο καταγγελία.
γ) Τη Παρασκευή 12πμ να καλέσει τους εκπροσώπους των δημοτικών παρατάξεων και να τους ενημερώσει.
δ) Να ζητήσει να γίνει έκτακτο ΔΣ της ΔΑΕΚ και του Δημοτικού Συμβουλίου για το θέμα και μεταξύ άλλων να ΠΡΟΧΩΡΗΣΟΥΝ σε κάθε νόμιμη ενέργεια για την προστασία της ασφάλειας και της ζωής των συναδέλφων, να αναλάβει τη νομική κάλυψη των συναδέλφων, να μην επιτρέψει στον κ. Τζινευράκη να συμμετέχει σε καμιά εργασία της ΔΑΕΚ.
ε) Να ενημερώσει τους εργαζόμενους του Δήμου και το λαό της Καλλιθέας με ανακοίνωση, πανό, αφίσες»

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΕΤΑΡΤΗ 24.04.2024 08:44