search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 02:34
MENU CLOSE

Δημοσκόπηση Alco: Μεγαλύτερο πρόβλημα στην Ελλάδα η ανεργία

09.06.2020 17:44
Δημοσκόπηση Alco: Μεγαλύτερο πρόβλημα στην Ελλάδα η ανεργία - Media

 

Το 49% των ερωτηθέντων υποστηρίζει ότι το μεγαλύτερο πρόβλημα που αντιμετωπίζει σήμερα η Ελλάδα είναι η ανεργία, ενώ το 13% λέει ότι είναι η πανδημία, σύμφωνα με νέα δημοσκόπηση της ALCO για λογαριασμό του κεντρικού δελτίου ειδήσεων του Open TV.

Επίσης, το 12% ισχυρίζεται ότι είναι το μεταναστευτικό το μεγαλύτερο πρόβλημα, το 11% οι σχέσεις με την Τουρκία, το 5% η υψηλή φορολογία και ένα άλλο 5% η απουσία επενδύσεων, το 2% η υγεία, το 2% η παιδεία και το 1% είπε «άλλο».

Για το πόσο ικανοποιημένοι είναι από την απόδοση της κυβέρνησης το 27% απάντησε καθόλου ικανοποιημένοι και το 15% απόλυτα ικανοποιημένοι.

Επιπλέον, απαισιόδοξοι είναι οι περισσότεροι πολίτες για το πώς θα εξελιχθούν τα πράγματα στην Ελλάδα τους επόμενους έξι μήνες. Συγκεκριμένα, το 47% δηλώνει απαισιόδοξο, το 45% αισιόδοξο και το 8% δεν ξέρει/δεν απαντά.

Για το αν έχουν αλλάξει τα πράγματα προς το καλύτερο ή το χειρότερο απ’ ότι πριν από ένα χρόνο για την οικογένεια του καθενός, το 44% είπε ότι παραμένουν ίδια, το 37% είπε ότι είναι χειρότερα, το 18% είπε καλύτερα και το 1% δεν ξέρει/δεν απαντά.

Σε ερώτηση για περιθώρια στήριξης της οικονομίας από την κυβέρνηση, το 70% υποστήριξε ότι η κυβέρνηση μπορεύ να διευρύνει τα μέτρα για τη στήριξη της οικονομίας, το 16% είπε ότι τα έχει εξαντλήσει και το 14% δεν ξέρει/δεν απαντά.

Για τις μελέτες και την κατασκευή του Βόρειου Οδικού Άξονα της Κρήτης στον οποίο βρίσκουν τραγικό θάνατο δεκάδες άτομα κάθε χρόνο, το 52% είπε ότι δεν αποτελεί βασική προτεραιότητα της κυβέρνηση, το 40% είπε ότι αποτελεί βασική προτεραιότητα και το 8% δεν ξέρει/δεν απαντά.

Στην πρόθεση ψήφου, πρώτη είναι η ΝΔ με 37%, δεύτερος ο ΣΥΡΙΖΑ με 21,5%, τριτοι οι αναποφάσιστοι με 11,4% και τέταρτοι όσοι θα απέχουν με 6,9%.

Το ΚΙΝΑΛ συγκέντρωσε 5,9%, το ΚΚΕ 4,9%, η Ελληνική Λύση 3,4%, το ΜέΡΑ25 2,4%, η Χρυσή Αυγή 1,3% και η Πλεύση Ελευθερίας 1%. Επίσης, το 2,8% είπε άλλο κόμμα και το 1,5% είπε ότι θα ρίξει λευκό.

Στην ερώτηση ποιον εμπιστεύεστε περισσότερο ως πρωθυπουργό, τον Ιούνιο έπεσε η δημοτικότητα του Κυρικάκου Μητσοτάκη στο 48% σε σύγκριση με τον Μάιο (49%), ενώ του Αλέξη Τσίπρα αυξήθηκε από 20% τον Μάιο στο 23%.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 01:43