search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 05:49
MENU CLOSE

Τσακαλώτος εναντίον Πισσαρίδη: Συμπαθητικός αλλά υπάρχει ζήτημα δημοκρατικής νομιμοποίησης

16.06.2020 10:58
Τσακαλώτος εναντίον Πισσαρίδη: Συμπαθητικός αλλά υπάρχει ζήτημα δημοκρατικής νομιμοποίησης  - Media

 

Αίσθηση προκαλεί η θέση του τομεάρχη οικονομικών του ΣΥΡΙΖΑ Ευκλείδη Τσακαλώτου εναντίον της Επιτροπής Σοφών υπό τον Νομπελίστα Χ. Πισσαρίδη για τα θέματα της οικονομίας. Θέτει θέμα δημοκρατικής νομιμοποίησης της Επιτροπής και εκφράζει την αντίθεσή του με τι απόψεις Πισσαρίδη, τον οποίο πάντως χαρακτηρίζει «συμπαθητικό σαν άνθρωπο».

Το συμπέρασμα είναι ότι στον ΣΥΡΙΖΑ απέχουν πολύ από το να δεχτούν την αξία των τεχνοκρατών στη δημόσια ζωή και τα καλά λόγια του Τσίπρα για τον Τσιόδρα ήταν μάλλον για το θεαθήναι.

Ο πρώην ΥΠΟΙΚ σε συνέντευξή του στο ieidiseis αναφέρει σχετικά τα εξής:

«Η επιτροπή σοφών -κάθε επιτροπή σοφών- δεν αποτελεί δημοκρατικό προγραμματισμό. Ούτε βέβαια ψήφο εμπιστοσύνης στους δύο βασικούς Υπουργούς των Οικονομικών και της Οικονομίας. Έχουμε λοιπόν μια επιτροπή η οποία θα σχεδιάσει εκτός της κοινωνίας για την κοινωνία, και πολύ φοβάμαι ότι οι ανάγκες των πολλών θα μείνουν εκτός των συμπερασμάτων της. Η επιτροπή αυτή συνολικά απαρτίζεται από το ίδιο επιστημονικό προσωπικό που και μετά την κρίση διατυμπάνιζε ότι τα μνημόνια είναι χρυσή ευκαιρία να εφαρμοστούν όσες από τις ίδιες πολιτικές δεν προλάβανε πριν από την κρίση».

«Όσο για τον κ. Πισσαρίδη είναι προφανώς ένας αξιόλογος οικονομολόγος και πολύ συμπαθητικός σαν άνθρωπος, αλλά οι προτάσεις που έχει κατά καιρούς κάνει για την ελληνική οικονομία, όπως το να τεθούν υποχρεωτικά σε άδεια οι ‘’πλεονάζοντες δημόσιοι υπάλληλοι’’(sic) με τις αποδοχές τους να μειώνονται κατά 20% για τα τρία πρώτα χρόνια και κατά 40% τα επόμενα δύο, η απελευθέρωση όλων των αγορών εργασίας, αγαθών και υπηρεσιών και υποχρεωτική ιδιωτική ασφάλιση υγείας κάθε άλλο παρά με καθησυχάζουν».

 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 03:10