search
ΣΑΒΒΑΤΟ 04.05.2024 05:10
MENU CLOSE

Koρωνοϊός: Τρεις νεκροί σε ένα 24ωρο, μετά τον 67χρονο από τον Εχίνο – Στους 187 το σύνολο

17.06.2020 04:46

 

Κατέληξε από κορωνοϊό και τρίτος άνθρωπος στη χώρα μας, μέσα σε 24 ώρες. Ο αριθμός των νεκρών ανήλθε το βράδυ της Τρίτης στους 187, καθώς κατέληξε ένας 67χρονος άνδρας ενώ νωρίτερα είχε ανακοινωθεί ότι μια 82χρονη από τον Εχίνο έχασε τη μάχη με τη πανδημία.

Ο 67χρονος ήταν από τον Εχίνο, και νοσηλευόταν από τις 12 Ιουνίου στο Γενικό Νοσοκομείο Ξάνθης. Σύμφωνα με πληροφορίες, βρισκόταν στη ΜΕΘ ενώ είχε κίρρωση ύπατος, χρόνια αναπνευστική πνευμονοπάθεια . Η 82χρονη νοσηλευόταν από τις 11 Ιουνίου στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Γενικού Νοσοκομείου Αλεξανδρούπολης, ενώ και οι δύο είχαν υποκείμενα νοσήματα. 

Kαραντίνα σε Ίασμο Ροδόπης 

Η λήψη αυστηρών περιοριστικών μέτρων για τον κορονοϊό στον δήμο Ιάσμου Ροδόπης και ειδικότερα στον οικισμό Αγίασμα, αποφασίστηκε σε έκτακτη σύσκεψη υπό τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκο Χαρδαλιά, που πραγματοποιήθηκε στο θάλαμο επιχειρήσεων της Πολιτικής Προστασίας.

Συγκεκριμένα, λόγω του αυξημένου επιδημιολογικού φορτίου στην περιοχή του Ιάσμου, καθώς τις τελευταίες μέρες εντοπίστηκαν επτά κρούσματα στον οικισμό Αγίασμα (τα πέντε σήμερα) με εντολή του Νίκου Χαρδαλιά και κατόπιν συνεννόησης με τον περιφερειάρχη Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης και τον δήμαρχο Ιάσμου και απόφαση του γενικού γραμματέα Πολιτικής Προστασίας Βασίλειου Παπαγεωργίου, τίθενται σε εφαρμογή τα περιοριστικά μέτρα που ισχύουν από σήμερα 16-06-2020 και ώρα 21.00, για 7 ημέρες, ήτοι έως και 23-06-2020 και ώρα 21:00, οπότε και θα επανεκτιμηθεί η άρση ή η παράτασή τους. Τα μέτρα περιλαμβάνουν απαγόρευση κυκλοφορίας τα βράδια, υποχρεωτική χρήση μάσκας, απαγόρευση εξόδου από τον οικισμό Αγίασμα, αναστολή λειτουργίας των λαϊκών αγορών, και άλλα, τόσο για τον δήμο Ιάσμου γενικώς, όσο και ειδικότερα για το Αγίασμα. Πιο αναλυτικά, όπως ανακοινώθηκε από την ΓΓΠΠ, για επιτακτικούς λόγους αντιμετώπισης σοβαρού κινδύνου δημόσιας υγείας.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 04.05.2024 02:31