search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 22:18
MENU CLOSE

Αυχενική δισκοκήλη – Ασκήσεις αντιμετώπισης (Video)

17.06.2020 08:47
Αυχενική δισκοκήλη – Ασκήσεις αντιμετώπισης (Video) - Media

Η κήλη αποτελεί πάθηση των μεσοσπονδυλίων δίσκων, των μαλακών «μαξιλαριών» που βρίσκονται ανάμεσα στους σπονδύλους από τους οποίους αποτελείται η σπονδυλική μας στήλη. Ο σχηματισμός κήλης στη σπονδυλική στήλη είναι συνηθέστερος χαμηλά στην οσφυϊκή μοίρα, δεν αποκλείεται όμως να σχηματιστεί πιο ψηλά, στην περιοχή του αυχένα.

Ο μεσοσπονδύλιος δίσκος είναι πιο μαλακός στο κέντρο του και εξωτερικά διαθέτει ένα πιο σκληρό περίβλημα. Η κήλη εμφανίζεται όταν μέρος του μαλακού τμήματος του δίσκου διαρρέει μέσω μιας ρωγμής στο εξωτερικό σκληρό περίβλημα. Οι ασθενείς έχουν πόνο και πιάσιμο στον μυ γύρω από τον αυχένα και την ωμοπλάτη, ή πόνο ή μούδιασμα ή κάψιμο ή αίσθημα ηλεκτρισμού ή και βελονιές στο μπράτσο, στο χέρι και πολλές φορές μέχρι και τα δάχτυλα.

Αίτια

Ο σχηματισμός της κήλης είναι συνήθως αποτέλεσμα της σταδιακής φθοράς που παρατηρείται στους μεσοσπονδύλιους δίσκους με την πάροδο των ετών. Όσο μεγαλώνουμε, οι μεσοσπονδύλιοι δίσκοι αφυδατώνονται. Έτσι, γίνονται λιγότερο εύκαμπτοι και είναι πιο πιθανό να υποστούν ρήξη ακόμη και έπειτα από ήπια καταπόνηση.

Αντιμετώπιση

Η συντηρητική θεραπεία, κυρίως με την υιοθέτηση σωστής στάσης του σώματος και εξατομικευμένου προγράμματος άσκησης και φαρμακευτικής αγωγής, οδηγεί σε ανακούφιση των συμπτωμάτων σε 9 στους 10 ασθενείς. Στο παρακάτω βίντεο θα παρακολουθήσετε ασκήσεις του αυχένα που σκοπό έχουν να σας ανακουφίσουν.

 

 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 22:18