search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 13:51
MENU CLOSE

Οι κεραίες της εποχής μου. Ταξιδεύοντας με 33 διάσημους συγγραφείς σ’έναδωμάτιο

10.08.2012 09:52
Οι κεραίες της εποχής μου. Ταξιδεύοντας με 33 διάσημους συγγραφείς σ’έναδωμάτιο - Media

Τα ταξιδιωτικά κείμενα ασκούν πάντα τη γοητεία που χαρίζει η περιπλάνηση, η γνωριμία του Άλ­λου, ο διαφορετικός πολιτισμός, η ασυγκράτητη ανάγκη να απλώσουμε τον χρόνο μας σε περισ­σότερους τόπους.

Ανταίος Χρυσοστομίδης

Εκδόσεις: Καστανιώτη

Σελ.: 589

Τα ταξιδιωτικά κείμενα ασκούν πάντα τη γοητεία που χαρίζει η περιπλάνηση, η γνωριμία του Άλ­λου, ο διαφορετικός πολιτισμός, η ασυγκράτητη ανάγκη να απλώσουμε τον χρόνο μας σε περισ­σότερους τόπους. Ο Ανταίος Χρυσοστομίδης είχε την τύχη και τη ν ευτυχία να γνω ρίσει τον κόσμο στην καλύτερη εκδοχή του, αυτήν που χαρίζει η δυνατότητα της λογοτεχνικής ανάγνωσης της ζωήςκαι του κόσμου. Ως δημιουργόςτης σειράς «Συγγραφείς από όλο τον κόσμο» των εκδόσεων Καστανιώτη είχε την ευκαιρία να έρθει σε επαφή με σύγχρονους συγγραφείς οι όποιοι μέσα από το έργο τους έδιναν μιαν ξεχωριστή εικόνα του κό­σμου, διαφορετική και απείρως πιο ενδιαφέρου­σα από αυτήν που αποκομίζουμε από τα διάφορα Μέσα Ενημέρωσης. Η εξέλιξη αυτήςτης ιδέας σε μια τηλεοπτική εκπομπή ήταν ζήτημα επαφών, καθώς η εικόνα θα παρουσίαζε τους συγγραφείς αυτοπροσώπως στους χώρους τους και στις χώρες τους. Έτσι, μέσα από αυτές τις τηλεοπτικές εκπομπές που έφεραν τον τίτλο του πολυσέλιδου βιβλίου «Οι κεραίεςτης εποχής μου», ξεκίνησε μια άλλη ανάγνωση του κόσμου, στην οποία την πρώτη θέση κέρδισαν τα σύγχρονα προβλή ματα και οι αναζητήσεις ενός κόσμου απαιτητικού και πολύπλευρου. Το βιβλίο αυτό του Χρυσοστομίδη είναι ένας ιδιότυπος γεωγραφικός και ανθρώπινος χάρτης, όπου η λογοτεχνία και τα πρόσωπά της μας ξεναγούν στις ατραπούς της πνευματικής πρωτοπορίας και – όπως συμβαίνει σε κάθε τα­ξίδι – της αυτογνωσίας. Τριάντα τρεις διάσημοι σύγχρονοί μας συγγραφείς συμμετέχουν σ’ αυτό το μυθιστορηματικό οδοιπορικό με ξεναγό τον Χρυσοστομίδη.

Ξενοφών Μπρουντζάκης

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 13:50