search
ΣΑΒΒΑΤΟ 27.04.2024 05:42
MENU CLOSE

Η Nintendo αποσύρεται από τα παιχνίδια στα κινητά

30.06.2020 18:34
Η Nintendo αποσύρεται από τα παιχνίδια στα κινητά - Media

 

Η Nintendo αποχωρεί από την ακμάζουσα αγορά παιχνιδιών στα κινητά τηλέφωνα, ανέφερε το Bloomberg την Κυριακή.

Ο κατασκευαστής των συστημάτων παιχνιδιών Switch and Switch Lite απογοητεύτηκε από την αγορά κινητής τηλεφωνίας, σημείωσε το Bloomberg, καθώς οι πωλήσεις τριών από τις τέσσερις από τις προσφορές του για κινητά έχασαν χρήματα από τον Φεβρουάριο έως τον Μάιο του τρέχοντος έτους.

Η Nintendo φαίνεται επίσης να βρίσκεται σε άβολη θέση με το κυρίαρχο επιχειρηματικό μοντέλο στην αγορά, το οποίο επιτρέπει στους παίκτες να κατεβάζουν και να αρχίζουν να παίζουν ένα παιχνίδι δωρεάν και στη συνέχεια τους παρασύρει να ξοδέψουν χρήματα στο λογισμικό μέσω αγορών εντός εφαρμογής.

«Το επιχειρηματικό μοντέλο ελεύθερο για παιχνίδι κυριαρχεί στα κινητά και ακόμη και με έναν συνεργάτη της DeNA, δεν νομίζω ότι η Nintendo πραγματικά νιώθει άνετα με αυτό το επιχειρηματικό μοντέλο», δήλωσε στο TechNewsWorld ο Lewis Ward, διευθυντής έρευνας για παιχνίδια στο IDC, μια έρευνα αγοράς στο Framingham,.

Αυτές οι τακτικές υπόκεινται σε αυξημένο έλεγχο των ρυθμιστικών αρχών, η οποία αφορά επίσης τη Nintendo, μια μάρκα με φιλική προς την οικογένεια εικόνα.

Η ιαπωνική εταιρεία παιχνιδιών ανησυχούσε τόσο πολύ για τις αγορές εντός παιχνιδιού, υποστήριξε το Bloomberg, ότι ζήτησε από τους συνεργάτες ανάπτυξης κινητής τηλεφωνίας να μην αναγκάσουν τους παίκτες να ξοδέψουν πολλά χρήματα μέσα στις προσφορές τους.

«Η Nintendo δεν μπόρεσε να δημιουργήσει έσοδα από τα παιχνίδια της για κινητά με τον τρόπο που ήθελε», παρατήρησε η Kristen Hanich, αναλυτής της Parks Associates, μιας εταιρείας έρευνας και συμβουλευτικής αγοράς στο Ντάλας του Τέξας που ειδικεύεται σε προϊόντα τεχνολογίας καταναλωτών.

«Στα κινητά, το επιχειρηματικό μοντέλο freemium είναι ένας σημαντικός δημιουργός χρημάτων», είπε στην TechNewsWorld. «Η Nintendo προτίμησε να μην ακολουθήσει αυτή τη διαδρομή, και μέχρι σήμερα έχει προτιμήσει παιχνίδια επί πληρωμή ή ακόμη και συνδρομές αντί της χρέωσης για πρόσθετα».

Αυτά τα εναλλακτικά μοντέλα παιχνιδιών για κινητά δεν ανταποκρίθηκαν στις προσδοκίες εσόδων της εταιρείας, σύμφωνα με το Bloomberg.

H Hanich εξήγησε ότι η πρόκληση για τη Nintendo έγκειται στο να υποχρεώσουμε τους ανθρώπους να πληρώσουν για παιχνίδια όταν είναι συνηθισμένοι να τα παίρνουν δωρεάν.

«Οι άνθρωποι είναι γενικά πιο πρόθυμοι να πληρώσουν για παιχνίδια κονσόλας ή υπολογιστή από ό, τι για κινητά», είπε.

«Αν και το κινητό αποφέρει αρκετά έσοδα, μεγάλο μέρος προέρχεται από τις φάλαινες – μεγάλους καταναλωτές που ουσιαστικά επιδοτούν άλλους παίκτες με τις αγορές τους», πρόσθεσε.

Κατά τη διάρκεια έρευνας του πρώτου τριμήνου των ευρυζωνικών νοικοκυριών στις Ηνωμένες Πολιτείες, η Parks Associates διαπίστωσε ότι το 56% από αυτά έπαιζαν παιχνίδια είτε σε tablet είτε σε smartphone, ακολουθούμενο από υπολογιστές (51%), κονσόλες (28%) και άλλες πλατφόρμες (20%) .

Παρά τη δημοτικότητα των παιχνιδιών για κινητά, το ενδιαφέρον της Nintendo στην κατηγορία φαίνεται να ήταν χλιαρό στην καλύτερη περίπτωση. «Νομίζω ότι οι προσπάθειες της Nintendo στην κινητή τηλεφωνία ήταν ένα μέτρο διακοπής για να ενισχύσει το έντονο ενδιαφέρον των επενδυτών από τότε που το Wii U πέτυχε», παρατήρησε ο Ward.

«Τώρα που το Switch τη συνθλίβει, η Nintendo έχει την πολυτέλεια να καταργήσει τα παιχνίδια για κινητά – έως ότου έρθει το επόμενο σχέδιο», πρόσθεσε.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 27.04.2024 02:01