search
ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 12:48
MENU CLOSE

«Καμπανάκι» Τσίπρα από Κέρκυρα: Δραματική η εικόνα από τους τουριστικούς προορισμούς

02.07.2020 12:45
«Καμπανάκι» Τσίπρα από Κέρκυρα: Δραματική η εικόνα από τους τουριστικούς προορισμούς - Media
 
Με σφοδρά πυρά κατά της κυβέρνησης σχολίασε από την Κέρκυρα όπου πραγματοποιεί επίσκεψη την κατάσταση στον τουρισμό ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας.
 
Ο κ. Τσίπρας υπογράμμισε ότι «η εικόνα που λαμβάνει κανείς σε όλους τους τουριστικούς προορισμούς της χώρας, ιδιαίτερα στα μεγάλα μας νησιά όπως η Κέρκυρα, είναι μια εικόνα δραματική. Είναι μια εικόνα τραγική για τους εργαζόμενους στον χώρο του τουρισμού σε όλες τις επιχειρήσεις, αλλά και για τους ίδιους τους επιχειρηματίες».
 
Προσέθεσε, δε, ότι «η κυβέρνηση του κ. Μητσοτάκη έχει επιδεινώσει την κατάσταση αυτή με την ασυνεννοησία, την έλλειψη σχεδιασμού, τον ερασιτεχνισμό, τον τρόπο με τον οποίον αντιμετωπίζει την επανέναρξη της τουριστικής περιόδου. Ο εδώ και έναν σχεδόν μήνα υπό ανασχηματισμό υπουργός, όσο παραμένει, πέφτει από γκάφα σε γκάφα και οδηγεί τον τουρισμό σε κατάσταση τραγική, δραματική», σημειώνοντας με νόημα ότι «ήταν ούτως ή άλλως δύσκολα τα πράγματα. Αλλά, με τη στρατηγική της ανυπαρξίας σχεδίου, με την κατάθεση πρωτοκόλλων την τελευταία στιγμή, με την επίταξη δωματίων για καραντίνα μέσα σε ξενοδοχειακές μονάδες, έχουν δημιουργήσει ένα πρωτοφανές μπάχαλο. Και γι’ αυτό το μπάχαλο, την αποκλειστική ευθύνη έχει ο κ. Μητσοτάκης».
 
«Τα νησιά εκπέμπουν SOS»
Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ εκτίμησε ότι «οι αφίξεις θα είναι πολύ περιορισμένες φέτος. Θα είναι ακόμα λιγότερες, εξαιτίας αυτής της ανυπαρξίας σχεδιασμού, της πρωτοφανούς ανυπαρξίας σχεδιασμού. Ταυτόχρονα, όμως, η Κέρκυρα, όπως και όλα τα μεγάλα νησιά μας, βγάζουν κραυγή αγωνίας, εκπέμπουν SOS. Οι εργαζόμενοι είναι απλήρωτοι εδώ και πάρα πολλούς μήνες. Υπάρχουν εποχικοί εργαζόμενοι που ενδεχομένως να κάνουν 18 μήνες να δουν εργασία και προφανώς δεν μπορούν να επιβιώσουν, διότι η κυβέρνηση έχει αποφασίσει να μην στηρίξει την εργασία, αλλά να επιδοτήσει την αναστολή της».
 
Σημείωσε, δε, ότι «οι επιχειρηματίες επίσης εκπέμπουν SOS.Διότι δεν είχαν τη δυνατότητα να έχουν κεφάλαιο κίνησης, διότι δεν στηρίχτηκαν ουσιαστικά, διότι απ΄ όλους όσους επικοινώνησα, μίλησα μαζί τους, ούτε ένας δεν μου είπε ότι κατάφερε να έχει πρόσβαση σε δανεισμό. Κι αναρωτιέμαι: όλα αυτά τα δισεκατομμύρια που εξήγγειλε ο κ. Μητσοτάκης πού πήγαν; Σε ποιους πήγαν; Όταν οι τράπεζες δεν έχουν ανοίξει την κάνουλα της ρευστότητας, παρά το γεγονός ότι διαθέτουν κεφάλαια και εργαλεία χρηματοδοτικά».
 
Κλιμακώνοντας την επίθεσή του στην κυβέρνηση, ο Α. Τσίπρας τόνισε ότι «πολύ φοβάμαι ότι αν ο κ. Μητσοτάκης δεν συνειδητοποιήσει την πραγματικότητα και δεν βγει έξω από την φούσκα της εικονικής πραγματικότητας στην οποία ζει, ότι το φθινόπωρο, αν έρθω ξανά εδώ, ή στα μεγάλα νησιά μας στη Ρόδο, στην Κρήτη, δεν θα μιλάμε πια για μέτρα στήριξης της εργασίας ή των επιχειρήσεων: θα μιλάμε για οργάνωση συσσιτίων. Αυτή είναι η εικόνα. Γι’ αυτό, καλώ για άλλη μια φορά την κυβέρνηση και τον πρωθυπουργό να αναλάβουν τις ευθύνες τους. Να στηρίξουν τον κόσμο της εργασίας και τις επιχειρήσεις και, κυρίως, να σταματήσουν αυτό το απίστευτο αλαλούμ σε σχέση με την επανεκκίνηση του τουρισμού».
google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 12:47