search
ΤΡΙΤΗ 19.03.2024 05:35
MENU CLOSE

Ξυλοδαρμός εργαζόμενης επειδή αρνήθηκε να δουλέψει 16 ώρες – Τι καταγγέλει το Συνδικάτο Επισιτισμού

06.07.2020 11:25
Ξυλοδαρμός εργαζόμενης επειδή αρνήθηκε να δουλέψει 16 ώρες - Τι καταγγέλει το Συνδικάτο Επισιτισμού - Media

 

Σε μια καταγγελία, που μόνο οργή και αγανάκτηση για τις πρακτικές και την άσκηση ακόμα και σωματικής βίας εργοδοτών σε βάρος εργαζομένων μπορεί να προκαλέσει, προχώρησε το Συνδικάτο Επισιτισμού-Τουρισμού-Ξενοδοχείων νομού Αττικής.

Συγκεκριμένα το Συνδικάτο καταγγέλει την εργοδοσία ξενοδοχείου που βρίσκεται στην Λεωφόρο Πάρνηθος, το οποίο ανήκει σε γνωστό επιχειρηματία, ότι εργαζόμενη υπέστη εργοδοτική τρομοκρατία και ξυλοδαρμό διότι αρνήθηκε να δουλέψει 16 συνεχόμενες ώρες.

«Στο συγκεκριμένο ξενοδοχείο η τρομοκρατία και ο εκβιασμός είναι πάγια τακτική από τον εργοδότη, τη στιγμή που εργαζόμενοι μετρούν απλήρωτες και υπεράριθμες ώρες υπερωριών, ενώ επικρατούν εργασιακές συνθήκες γαλέρας. Οι συλλογικές συμβάσεις δεν τηρούνται ούτε στο ελάχιστο, ενώ η πλειοψηφία των εργαζομένων παραιτούνται ο ένας μετά τον άλλον από τα εξαντλητικά προγράμματα και τις εργασιακές αυθαιρεσίες που επικρατούν. Τη στιγμή που ο κλάδος στον Τουρισμό και τα Ξενοδοχεία έκαναν ρεκόρ κερδών χρονιά με τη χρονιά, οι μεγαλοξενοδόχοι στύβουν στην κυριολεξία τους εργαζόμενους για να αποκομίσουν όσο πιο πολλά γίνεται, φτάνοντας στο σημείο να ξυλοκοπούν όποιον σηκώνει κεφάλι. Αυτές οι φασιστικές και μαφιόζικες πρακτικές θυμίζουν άλλες εποχές και δεν θα περάσουν με την οργανωμένη πάλη των εργαζομένων στα συνδικάτα τους» αναφέρει μεταξύ άλλων στην ανακοίνωσή του το Συνδικάτο.

Μάλιστα,όπως αναφέρει το 902.gr, την ερχόμενη Παρασκευή, στις 5 το απόγευμα, το Συνδικάτο καλεί φορείς και τα σωματεία σε μαζική συμμετοχή έξω από το ξενοδοχείο.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 19.03.2024 01:30