search
ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 10:12
MENU CLOSE

Προσοχή ζητά ο ΕΟΦ για δυο δυνητικά επικίνδυνα συμπληρώματα διατροφής (Photo)

06.07.2020 13:47
ΕΟΦ: Οι πύλες ψεκασμού σε εισόδους ενέχουν κινδύνους για την υγεία - Media

 

Προσοχή από τους καταναλωτών για δύο δυνητικά επικίνδυνα συμπληρώματα διατροφής, ζητά ο Εθνικός Οργανισμός Φαρμάκων.

Σύμφωνα με τη ενημέρωση από τον Εθνικό Φορέα Ελέγχου Τροφίμων (ΕΦΕΤ), δυνητικά επικίνδυνα για την υγεία συμπληρώματα διατροφής, διακινούνται σε κράτη – μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης μεταξύ των οποίων και η Ελλάδα.

Ο λόγος για τα προϊόντα Vimax (30 κάψουλες) και VigRX (60 κάψουλες), τα οποία βρέθηκαν ύστερα από εργαστηριακό έλεγχο να περιέχουν την δραστική φαρμακευτική ουσία SILDENAFIL, και μπορεί να αποβούν επικίνδυνα για την υγεία του χρήστη.
 

Τα συγκεκριμένα προϊόντα κυκλοφορούν στις αγορές σαν συμπληρώματα διατροφής, είναι μη εγκεκριμένα και η κυκλοφορία τους στην Ελλάδα μπορεί να γίνεται και μέσω διαδικτύου. Οι καταναλωτές να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί στην αγορά τέτοιων προϊόντων από όπου και αν προέρχονται και κυρίως μέσω διαδικτύου, να μην τα χρησιμοποιήσουν και να ενημερώσουν άμεσα τον ΕΟΦ.

«Η αγορά προϊόντων αρμοδιότητας ΕΟΦ από μη αξιόπιστες πηγές, όπως είναι το διαδίκτυο, μπορεί να θέσει σε κίνδυνο την υγεία του καταναλωτή» επισημαίνεται.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 10:07