15/08/2020 02:04:16

«Πόλεμος» για τις «365 Ημέρες»: Αφαιρέστε το από την πλατφόρμα, ζητούν πολίτες από το Netflix (Photos)

«Πόλεμος» για τις «365 Ημέρες»: Αφαιρέστε το από την πλατφόρμα, ζητούν πολίτες από το Netflix (Photos) - Media

 

Αν και το μόττο λέει ότι "ακόμα και η κακή διαφήμιση είναι καλή διαφήμιση", φαίνεται ότι το Netflix έχει πλέον πρόβλημα με την διαβόητη ταινία του «365 Dni» (365 Ημέρες), η οποία πραγματεύεται την απαγωγή μιας νεαρής Πολωνίδας από έναν Ιταλό γκάνγκστερ, ο οποίος τη θεωρεί ως τη γυναίκα της ζωής του και της λέει ότι θα την κάνει μέσα σε... 365 μέρες να τον ερωτευτεί.

Η ταινία αρχικά θεωρήθηκε σκανδαλώδης για τις ερωτικές σκηνές της. Μετά δέχθηκε κριτική για τις ερμηνείες, το σενάριο και τα... αγγλικά των πρωταγωνιστών. Και τώρα δεκάδες χρήστες της πλατφόρμας ζητούν να αποσυρθεί λόγω της θεματολογίας της.

Όσοι ζητούν την απόσυρση της ταινίας υποστηρίζουν (και μάλλον έχουν δίκιο) ότι παρουσιάζει πράξεις που εμπίπτουν στο ποινικό δίκαιο (απαγωγή, σεξουαλική κακοποίηση, κλπ) με έναν "γκλαμουράτο" τρόπο, ενώ άλλοι επισημαίνουν ότι το θέμα της ταινίας εμπίπτει στην κατηγορία του sex trafficking.

Επίσης, υποστηρίζουν ότι καλλωπίζει το "σύνδρομο της Στοκχόλμης", όπου όμηροι αναπτύσσουν συναισθήματα για τους απαγωγείς τους, και η Duffy ζήτησε από το Neflix να το αποσύρει, ενώ ήδη μαζεύονται υπογραφές στο change.org για τον ίδιο λόγο.

ΣΧΟΛΙΑ

Το "Π" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.