search
ΤΕΤΑΡΤΗ 24.04.2024 04:25
MENU CLOSE

Νέα μέτρα για τον κορωνοϊό: Είσοδος από τον Προμαχώνα μόνο με αρνητικό μοριακό τεστ

10.07.2020 12:04
Νέα μέτρα για τον κορωνοϊό: Είσοδος από τον Προμαχώνα μόνο με αρνητικό μοριακό τεστ - Media
 
Νέα μέτρα σχετικά με τον έλεγχο των ατόμων που μπαίνουν στη χώρα για κορωνοϊό εισάγει η κυβέρνηση μετά την ανησυχία που προκάλεσαν τα χθεσινά 50 κρούσματα και τα 29 κρούσματα στον Προμαχώνα.
 
Έτσι, όπως ανακοίνωσε, μετά το πέρας της ευρείας σύσκεψης υπό τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας, όσοι εισέρχονται για μη ουσιώδεις λόγους από τις 6 το πρωί της Τρίτης 14 Ιουλίου από τον Προμαχώνα, υποχρεούνται να επιδεικνύουν αρνητικό μοριακό τεστ που θα έχει διενεργηθεί μέχρι 72 ώρες πριν την είσοδο τους στη χώρα.
 
Η υποχρέωση συμπλήρωσης του PLF παραμένει σε ισχύ ο ελάχιστος συμπλήρωσης και περιορίζεται σε 24 από 48 ώρες πριν την άφιξη στην Ελλάδα, ενώ ο κ. Πέτσας αιτιολόγησε την απόφαση αυτή λέγοντας ότι «η αύξηση στα εισαγόμενα και στα εσωτερικά κρούσματα, χτυπά καμπάνα κινδύνου. Απαιτεί, να βάλουμε φρένο στον επικίνδυνο εφησυχασμό. Διότι ο κορωνοϊός δεν έφυγε. Είναι εδώ, και τρέφεται, από τα απαράδεκτα φαινόμενα χαλάρωσης. Υπαγορεύει ταυτόχρονα, πρόσθετα μέτρα, σε ό,τι αφορά τις αφίξεις. Κυρίως, από τις γειτονικές, βαλκανικές χώρες».
 
Στη διάρκειας της σύσκεψης, ο Κ. Μητσοτάκης τόνισε ότι «δεν επιτρέπεται καμία χαλάρωση. Το άνοιγμα της χώρας πρέπει να γίνεται με πρώτο μέλημα την ασφάλεια τόσο για τους επισκέπτες όσο και για τους κατοίκους των τουριστικών προορισμών». Επέμεινε δε στην αυστηρή εφαρμογή των υγειονομικών κανόνων που έχουν προβλεφθεί, στην εντατικοποίηση των ελέγχων και στη λήψη πρόσθετων προστατευτικών μέτρων, ειδικά στα βόρεια σύνορα της χώρας, ενώ από την πλευρά του, την ανάγκη διαρκούς επαγρύπνησης και την ανησυχία του για την υγειονομική κατάσταση στα Βαλκάνια εξέφρασε ο καθηγητής Σωτήρης Τσιόδρας που ήταν παρών στη σύσκεψη.
google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΕΤΑΡΤΗ 24.04.2024 02:15