search
ΣΑΒΒΑΤΟ 20.04.2024 08:47
MENU CLOSE

Μια μουσική γιορτή στο Cafe του Νομισματικού Μουσείου

Δημοσιεύτηκε στο ΠΟΝΤΙΚΙ

τεύχος 2133
9-7-2020
12.07.2020 03:00
spanos.jpg

 

Αυτόν τον Ιούλιο, το Cafe του Νομισματικού Μουσείου μάς ταξιδεύει μουσικά, χαρίζοντας στο κοινό μια σειρά από συναυλίες που θα συναρπάσουν!

Η μουσική αυτή γιορτή ξεκίνησε την Πέμπτη 9 Ιουλίου στις 21.00 με το Cafe στο Νομισματικό Μουσείο να φιλοξενεί ένα όργκαν τριο – «φωτιά»! Πρόκειται για την Τζένη Καπαδάκη, την οποία θα απολαύσουμε στο τραγούδι, με τον Γιώργο Κοντραφούρη να τη συνοδεύει στο organ, τον Χρήστο Μπαλαούρα στην κιθάρα και τον Γιάννη Παπαδούλη στα τύμπανα. Κομμάτια μπλουζ και τζαζ – μπλουζ θα εμπλουτίσουν ένα πρόγραμμα γεμάτο με τραγούδια χαράς αλλά και νοσταλγίας, με το γκρουπ να «μαγεύει» αυτοσχεδιάζοντας με τον μοναδικό του τρόπο!

Το πάρτι συνεχίζεται την Πέμπτη 16 Ιουλίου στις 21.00, με το απολαυστικό μουσικό project του τζαζ περφόρμερ Alexandros Affolter και του ντράμερ Σεραφείμ Μπέλλου να επιστρέφει στο Cafe του Νομισματικού Μουσείου ύστερα από μια αναγκαστική αποχή, αφιερωμένο στην περίφημη «Φωνή». Το κοινό θα απολαύσει μια πιο jazzy εκδοχή του ρεπερτορίου του Φρανκ Σινάτρα, με τίτλο «Sinatra with a twist – tribute concert | summer edition» με γνωστά κομμάτια όπως τα «I’ve got you under my skin», «Fly me to the moon», αλλά και λιγότερο διάσημα όπως τα «I’m a fool to want you» και «All my tomorrows». Φυσικά, δεν θα λείψουν τα αγαπημένα του Σινάτρα, «One for my baby» και «Angel eyes».

Παίζουν:
Alexandros Affolter | τραγούδι
Παντελής Μπενετάτος | πιάνο
Περικλής Τριβόλης | μπάσο
Σεραφείμ Μπέλλος | ντραμς

Το ταξίδι σε μουσικά μονοπάτια, όμως, δεν σταματά, με τον Γιώργη Χριστοδούλου να επιστρέφει για ακόμα ένα καλοκαίρι στον αγαπημένο του κήπο, την Πέμπτη 23 Ιουλίου στις 21.00. Το κοινό θα έχει την ευκαιρία να απολαύσει τραγούδια τόσο του Γιώργη όσο και της Αρλέτας, του Αττίκ, του Μάνου Χατζιδάκι και πολλών άλλων. Τραγούδια που θα μας προσφέρουν ψυχαγωγία και την ίδια στιγμή μια γλυκιά νοσταλγία, στο κέντρο της Αθήνας, στην καρδιά του καλοκαιριού! Το ρεπερτόριο της βραδιάς θα περιλαμβάνει – μεταξύ άλλων – ισπανόφωνα και γαλλόφωνα κομμάτια, που άλλωστε ο Γιώργης Χριστοδούλου επιλέγει συχνά στις ζωντανές του εμφανίσεις.

Στο πλευρό του θα δούμε τον Χάρη Σταυρακάκη, ο οποίος θα τον συνοδεύει στο πιάνο και το ακορντεόν, όπως και τον Κώστα Κλάγκο ο οποίος θα δίνει τον παλμό στο κοντραμπάσο.

Η μουσική αυτή γιορτή κλείνει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο την Κυριακή 26 Ιουλίου στις 21:00, με ένα αφιέρωμα στον Γιάννη Σπανό.

Προικισμένος με ένα ιδιαίτερο στίγμα, ο Γιάννης Σπανός κατάφερε να προσδώσει στην ελληνική μουσική έναν αλλιώτικο, ευρωπαϊκό αέρα, χαρίζοντάς μας αξέχαστες μουσικές στιγμές. Στην πορεία της λαμπρής καριέρας του μελοποίησε στίχους του Λευτέρη Παπαδόπουλου, του Γιώργου Παπαστεφάνου, καθώς και ποιήματα των: Βασίλη Ρώτα, Γεωργίου Βιζυηνού, Μυρτιώτισσας, Νίκου Καββαδία, Μίλτου Σαχτούρη κ.ά., ενώ κομμάτια του έχουν ερμηνεύσει η Καίτη Χωματά, η Αρλέτα, ο Κώστας Καράλης, ο Γιάννης Πάριος, η Ελένη Δήμου, η Χάρις Αλεξίου και πολλά άλλα μεγάλα ονόματα του ελληνικού τραγουδιού. Πρόκειται για τεράστιες επιτυχίες, κομμάτια που ο καθένας από εμάς γνωρίζει και έχει σιγοτραγουδήσει!

Κάποια από αυτά: «Σαν με κοιτάς», «Οδός Αριστοτέλους», «Σπασμένο καράβι», «Μια φορά θυμάμαι», «Άνθρωποι μονάχοι», «Μαρκίζα», «Είπα να φύγω», «Βροχή και σήμερα», «Θα με θυμηθείς», «Στην αλάνα», «Φταίμε και οι δυο», «Μια Κυριακή», «Επειδή σ’ αγαπώ», «Κίτρινη πόλη», «Προσωπικά», «Ιδανικός και ανάξιος εραστής», «Πες πως μ’ αντάμωσες», «Αν μ’ αγαπάς», «Σ’ ένα εξπρές», «Οι Κυριακές στην Κατερίνη», «Άσπρα καράβια τα όνειρα μας», «Μια αγάπη για το καλοκαίρι», κ.ά.

Αυτά, λοιπόν, και άλλα πολλά θα έχει την ευκαιρία να απολαύσει το κοινό του Cafe του Νομισματικού Μουσείου με την επί χρόνια συνεργάτιδά του και ερμηνεύτρια Χρυσούλα Στεφανάκη να επιμελείται και να παρουσιάζει αυτό το ξεχωριστό αφιέρωμα. Στο πιάνο θα είναι ο μουσικός Γιώργος Σχοινάς.

Info

Cafe – Νομισματικό Μουσείο, Πανεπιστημίου 12, Αθήνα

Πληροφορίες / κρατήσεις: 2103610067

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 20.04.2024 08:35