search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 00:31
MENU CLOSE

Κ. Αρσένης για τις εξορύξεις: Επικίνδυνο εμπόριο ελπίδας για πολιτικές σκοπιμότητες (Video)

12.07.2020 15:40
Κ. Αρσένης για τις εξορύξεις: Επικίνδυνο εμπόριο ελπίδας για πολιτικές σκοπιμότητες (Video) - Media

 

Τους γεωπολιτικούς κινδύνους που ελλοχεύουν πίσω από την εξόρυξη των υδρογονανθράκων, τις δεινές επιπτώσεις στο Περιβάλλον από τις σεισμικές έρευνες και τη σοβαρή χρονοτριβή που συνεπάγονται οι εξορύξεις στις – δύσκαμπτες έτσι κι αλλιώς – προσπάθειες της χώρας για στροφή προς τις ΑΠΕ (Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας) και απεξάρτηση από τα ορυκτά καύσιμα, επισήμανε ο Βουλευτής ΜέΡΑ25 Δυτικής Αθήνας Κρίτων Αρσένης μιλώντας στην πρωινή εκπομπή της ΕΡΤ1 «Μαζί το Σαββατοκύριακο».

Όπως σημείωσε ο Κ. Αρσένης, «οι σχέσεις με την Τουρκία έχουν φθάσει στο οριακό σημείο της ή μη σύγκρουσης, λόγω των εξορύξεων πετρελαίου και υδρογονανθράκων που προώθησαν οι δυο προηγούμενες κυβερνήσεις. Κι όλα αυτά, ενώ όλοι γνωρίζουν ότι οι εξορύξεις δεν θα γίνουν τελικά, λόγω των τιμών του πετρελαίου και των μεγάλων βαθών στον ελληνικό θαλάσσιο και χερσαίο χώρο. Μιλάμε για 5000 μέτρα βάθος στις περισσότερες περιπτώσεις, ενώ 3.500 μέτρα φτάνει το βάθος του βυθού στα νότια της Κρήτης».

 

«Φαντάζεστε, λοιπόν, πόσο βαθύτερα βρίσκεται το οποίο κοίτασμα. Ο μόνος λόγος που οι εταιρείες ενδιαφέρονται για τα κοιτάσματα είναι τα χρηματιστηριακά παιχνίδια. Το να λέει η τάδε ή η δείνα εταιρεία ότι έχει πάρει για εκμετάλλευση τον χώρο στην Ελλάδα, απλά αυξάνει τις μετοχές της στο χρηματιστηριακό παιχνίδι. Όμως, για προσωπικές φιλοδοξίες και πολιτικές καριέρες, επελέγη το εμπόριο ελπίδας. Αν θυμάστε, η κυβέρνηση Σαμαρά – Βενιζέλου και ο κ. Μανιάτης είχαν μιλήσει για περίπου 150 δισ. ευρώ κέρδη σε βάθος 25-30, ενώ μέχρι στιγμής τα κέρδη από την ενοικίαση των οικοπέδων είναι μόλις δύο εκατ. ευρώ», συνέχισε.

Και κατέληξε: «Είμαστε υπέρ της κήρυξης και της περιφρούρησης ΑΟΖ, αλλά όχι για υδρογονάνθρακες».

 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 00:26