search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 17:51
MENU CLOSE

Ερώτηση ΣΥΡΙΖΑ για τις βαθμολογίες των Γενικών Γραμματέων των Υπουργείων – Το προβλέπει το «επιτελικό κράτος»

14.07.2020 06:05
Ερώτηση ΣΥΡΙΖΑ για τις βαθμολογίες των Γενικών Γραμματέων των Υπουργείων - Το προβλέπει το «επιτελικό κράτος»  - Media

 

Ούσα για περισσότερες από δύο δεκαετίες δημοσιογράφος, η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Δώρα Αυγέρη ξέρει αν μη τι άλλο να κάνει ερωτήσεις και να βγάζει ειδήσεις. Έτσι, όπως ακριβώς αλίευσε, από την απάντηση του υπουργού Τουρισμού, Χάρη Θεοχάρη, ότι όντως ο διορισμός του γ.γ. του υπουργείου Τουρισμού, Κώστα Λούλη, δεν πληροί τα τυπικά προσόντα, έτσι και τώρα θα αλιεύσει… στοιχεία που παραπέμπουν στον ανασχηματισμό.

Όπως γράφει το matrix24.gr η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ κατέθεσε αίτημα με βάση το οποίο, ζητάει τη βαθμολογία των γενικών γραμματέων της κυβέρνησης. Το αίτημα απευθύνεται στον υπουργό Επικρατείας, Γιώργο Γεραπετρίτη, ενώ η Αυγέρη επικαλείται προβλέψεις του «επιτελικού κράτους» βάσει των οποίων είναι… υποχρεωτική η βαθμολόγηση των γενικών γραμματέων!

«Ο νόμος 4622/2019 (ΦΕΚ A’ 133/07.08.2019) «Επιτελικό Κράτος: οργάνωση, λειτουργία και διαφάνεια της Κυβέρνησης, των κυβερνητικών οργάνων και της κεντρικής δημόσιας διοίκησης», στο άρθρο 43 παράγραφος 1 για την «Αξιολόγηση Γενικών και Ειδικών Γραμματέων ορίζει ότι: «1. Κάθε Γενικός ή Ειδικός Γραμματέας υπογράφει Συμβόλαιο Απόδοσης με τον οικείο Υπουργό το οποίο συμπεριλαμβάνει τους στόχους και τις δράσεις που αναμένονται από αυτόν κατά τη διάρκεια της θητείας του. Το Συμβόλαιο αναρτάται στην ιστοσελίδα της Προεδρίας της Κυβέρνησης και του οικείου Υπουργείου.

Ο κάθε Γενικός ή Ειδικός Γραμματέας αξιολογείται σε ετήσια βάση για την επίδοσή του. Σε περίπτωση που ο Γραμματέας δεν επιτύχει ουσιωδώς τη στοχοθεσία με δική του υπαιτιότητα, ο Υπουργός δύναται να εισηγηθεί στον Πρωθυπουργό τη μη συνέχιση της θητείας του και αποφασίζουν από κοινού την άμεση λήξη της θητείας του».

Ενώ στην παράγραφο 2 ορίζεται ότι:. «2. Με προεδρικό διάταγμα που εκδίδεται μετά από πρόταση του Πρωθυπουργού, ρυθμίζεται κάθε θέμα που αφορά στα Συμβόλαια Απόδοσης των Γενικών και Ειδικών Γραμματέων όπως, ιδίως, ο τύπος, η στοχοθεσία, το χρονοδιάγραμμα ή κάθε άλλο ζήτημα αναγκαίο για την εφαρμογή του άρθρου αυτού», αναφέρει μεταξύ άλλων η Αυγέρη, καταγγέλλοντας πως «μέχρι σήμερα καμία σχετική ανάρτηση – γνωστοποίηση δεν υπάρχει στη σχετική ιστοσελίδα https://primeminister.gr/». Έτσι, ρωτάει πλέον η ίδια την βαθμολογία, θέλοντας να δείξει πως όλες οι ρυθμίσεις του «επιτελικού κράτους» νομοθετήθηκαν… «για τα μάτια» και όχι από ασίγαστη βούληση για αξιοκρατία στο Δημόσιο…

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 17:51