search
ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 19:16
MENU CLOSE

Θάνατος Βασίλη Μάγγου: «Αθλιότητες» βλέπει το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη – Υποκριτικά τα «δάκρυά» του (Videos)

14.07.2020 11:46
Θάνατος Βασίλη Μάγγου: «Αθλιότητες» βλέπει το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη -  Υποκριτικά τα «δάκρυά» του (Videos) - Media

 

Οργισμένη ανακοίνωση εξέδωσε το μεσημέρι της Τρίτης το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, με αφορμή τον θάνατο του 26χρονου Βασίλη Μάγγου στο Βόλο, ο οποίος το προηγούμενο διάστημα είχε καταγγείλει περιστατικό φριχτής αστυνομικής βίας σε βάρος του.

Το υπουργείο χαρακτηρίζει «αθλιότητα και ασύστολο ψέμα» τη σύνδεση του θανάτου του 26χρονου στον Βόλο με τον ξυλοδαρμό του από αστυνομικούς, ενώ αποκαλεί ανεύθυνους και αδίστακτους ιστοσελίδες και έντυπα που «εκφράζουν ή πρόσκεινται στον ΣΥΡΙΖΑ και δημοσιεύουν σχετικά κείμενα».

Η «αθλιότητα» όπως την αντιλαμβάνεται το υπουργείο είναι η αναφορά ότι ο 26χρονος που πέθανε αιφνιδίως είχε προ ενός μήνα καταγγείλει άγριο ξυλοδαρμό από την ΕΛ.ΑΣ.

Ολόκληρη η ανακοίνωση αναφέρει:

«Χάθηκε ένας νέος άνθρωπος 26 χρονών στο Βόλο. Σε ιστοσελίδες και έντυπα που εκφράζουν ή πρόσκεινται στον ΣΥΡΙΖΑ και τον αντιεξουσιαστικό χώρο γίνεται προσπάθεια ή ακόμη χειρότερα συνδέεται ευθέως ο θάνατος με προ μηνός καταγγελία του για αστυνομική βία.

Πρόκειται για αθλιότητα, ασύστολο ψέμα, ακόμη μία, ακόμη ένα. Είναι ανεύθυνοι και αδίστακτοι.

Τα αίτια θανάτου θα αποδειχθούν από την νεκροψία-νεκροτομή που έχει διαταχθεί.

Ας αφήσουμε τη μνήμη του παιδιού στην ησυχία του και τους οικείους του στην θλίψη τους.»

 

Βιασύνη και κροκοδείλια δάκρυα

Τέτοια ήταν η βιασύνη των στελεχών του υπουργείου που στην ανακοίνωσή τους μοιάζουν σαν να προδικάζουν τα αποτελέσματα της νεκροτομής, αποσυνδέοντας πλήρως το άγριο ξύλο που έφαγε ο θανών στα χέρια αστυνομικών, από τον θάνατό του περίπου ένα μήνα αργότερα. Μόνος αρμόδιος να το κάνει αυτό ο ιατροδικαστής και όχι οι συντάκτες των ανακοινώσεων του υπουργείου.

Μάλιστα στην ανακοίνωση, το υπουργείο μοιάζει να ενδιαφέρεται για την «μνήμη του παιδιού» και τους οικείους του, χαρακτηρίζοντας αθλιότητες τα δημοσιεύματα.

Ποτέ ωστόσο δεν χαρακτήρισε αθλιότητες τις εικόνες του ξυλοδαρμού του Βασίλη από αστυνομικούς των ΜΑΤ την ώρα που βρίσκεται πεσμένος και ακινητοποιημένος στο οδόστρωμα, κατά τη διάρκεια συγκέντρωσης κατά της καύσης σκουπιδιών από την εταιρεία Lafarge.

Ούτε καμιά απάντηση υπήρξε στις καταγγελίες του μέσω facebook για βασανισμό με επτά σπανσμένα πλευρά, θλάση στο συκώτι και την χοληδόχο κύστη και εξευτελισμό.

Όταν οι αθλιότητες έχουν ονοματεπώνυμο και …εθνόσημο

Δεν έδειξε επίσης την ίδια ευαισθησία το υπουργείο για αμέτρητες καταγγελίες αστυνομικής βίας συνοδευόμενες από ντοκουμέντα όπως λ.χ. όταν κατεγράφησαν σε βίντεο αστυνομικοί να σπάνε εκδικητικά αυτοκίνητα κατοίκων και υποδομές του λιμανιού στη Χίο.

Οι εικόνες αυτές δεν χαρακτηρίστηκαν άθλιες, ούτε οι αστυνομικοί αδίστακτοι ούτε καν μάθαμε ποτέ τα αποτελέσματα των υποτιθέμενων ΕΔΕ για κατάφωρα εγκληματικές πράξεις. Απόλυτη σιωπή από επίσημα χείλη, «μούγγα» από τα ΜΜΕ που στηρίζουν την κυβέρνηση (τα ίδια που «χαρτζιλικώθηκαν» με αφορμή τον κορωνοϊό).

Οπότε καλό θα ήταν οι συντάκτες της ανακοίνωσης του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη να περιμένουν τα αποτελέσματα της νεκροτομής και μετά να πουν ό,τι νομίζουν.

Τα κροκοδείλια δάκρυα για την τύχη αυτού του νέου ανθρώπου δεν πείθουν κανένα.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 19:15