search
ΤΡΙΤΗ 16.04.2024 08:39
MENU CLOSE

Καλογριά: Ξυλοδαρμό από καταπατητές μέσα στο Εθνικό Πάρκο καταγγέλλει εθελοντής (Video/Photos)

15.07.2020 09:42
Καλογριά: Ξυλοδαρμό από καταπατητές μέσα στο Εθνικό Πάρκο καταγγέλλει εθελοντής (Video/Photos) - Media

 

Ξυλοδαρμό και σοβαρό τραυματισμό στο πρόσωπο από καταπατητές μέσα στην προστατευόμενη από τη διεθνή σύμβαση Ramsar περιοχή της Καλογριάς, καταγγέλλει ο Κυριάκος Γαλάνης, Σμήναρχος ε.α μέλος της Οικολογικής Κίνησης Πάτρας (ΟΙ.ΚΙ.ΠΑ) και εθελοντής στον Φορέα Διαχείρισης του Εθνικού Πάρκου Κοτυχίου Στροφυλιάς.

Η μπουλντόζα και ο ξυλοδαρμός

Όπως αναφέρει το site zoon, επικαλούμενο πληροφορίες μέσα από το site apokalypseis, το απόγευμα της Δευτέρας 13 Ιουλίου, δύο μέλη της Ελληνικής Ορνιθολογικής Εταιρείας και της περιφερειακής παράταξης “Οικολογική Δυτική Ελλάδα”, ο Κώστας Παπακωνσταντίνου, εκπαιδευτικός και περιφερειακός σύμβουλος και ο Κυριάκος Γαλάνης, Σμήναρχος ε.α μέλος της Οικολογικής Κίνησης Πάτρας (ΟΙ.ΚΙ.ΠΑ) και εθελοντής στον Φορέα Διαχείρισης του Εθνικού Πάρκου, πήγαν στις αμμοθίνες στην παραλία της Καλογριάς, όπου διαπίστωσαν ότι ένα μεγάλο τρακτέρ ισοπέδωνε στην αμμώδη παραλία, δίπλα στον χώρο όπου μια ομάδα αντρών διαμόρφωναν χώρο με ομπρέλες και ξαπλώστρες.

Το τρακτέρ, σύροντας ειδικό “καταστροφέα”, ισοπέδωνε την άμμο στην ζώνη των χαμηλών αμμολόφων και της αμμώδους παραλίας, πάνω και γύρω από τον χώρο των ομπρελών.

Ο κ. Γαλάνης προχώρησε προς τους αμμόλοφους για να καταγράψει την προφανή παρανομία καθώς δεν επιτρέπεται η κίνηση τροχοφόρων σε ζώνη αμμολόφων και η οποιαδήποτε επέμβαση, όπως για παράδειγμα ο καθαρισμός από απορρίμματα, γίνεται πάντα με τα χέρια.

Ενώ κατέγραφε την σκηνή με το τρακτέρ, ένα άτομο προερχόμενο από την ομάδα που εργαζόταν στις ομπρέλες τον πλησίασε φωνάζοντας ότι καταγράφει “προσωπικά δεδομένα” και τον χτύπησε στο πρόσωπο.

Οι καταπατητές όπως καταγγέλλουν τα δυο μέλη των οικολογικών οργανώσεων, ψευδώς υποστήριξαν ότι είχαν άδεια από τον Φορέα Διαχείρισης του Εθνικού Πάρκου, αφού ποτέ ο Φορέας δεν θα συναινούσε σε επέμβαση με μηχανικά μέσα εντός της προστατευόμενης περιοχής.

Η αστυνομία άσκησε δίωξη κατά ενός ατόμου για παράνομη κατάληψη του χώρου της παραλίας, ενώ ο κ. Γαλάνης άσκησε μήνυση για την επίθεση που δέχτηκε αλλά και για την καταστροφή της παραλιακής ζώνης από το τρακτέρ.

Μετά την επίθεση και τον ξυλοδαρμό έφτασε η αστυνομία η οποία σταμάτησε τις εργασίες με το τρακτέρ και προσήγαγε δυο άτομα . Ο Κυριάκος Γαλάνης μεταφέρθηκε αιμόφυρτος στο Κέντρο Υγείας Κ. Αχαΐας, όπου του παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες και αμέσως μετά λόγω της σοβαρότητας των τραυμάτων του στο πρόσωπο μετέβη στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο του Ρίου για εσωτερικά ράμματα στο μάγουλο.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 16.04.2024 08:24