03/08/2020 15:06:42

Δημοσιογράφος του Sky News ρώτησε τον Θεοχάρη πόσο ασφαλείς θα είναι οι Βρετανοί στην Ελλάδα, όταν χθες είχαν 140 νεκρούς! (Video)

Δημοσιογράφος του Sky News ρώτησε τον Θεοχάρη πόσο ασφαλείς θα είναι οι Βρετανοί στην Ελλάδα, όταν χθες είχαν 140 νεκρούς! (Video) - Media

 

Την ικανοποίηση του για το άνοιγμα των πτήσεων από την Μεγάλη Βρετανία στην Ελλάδα εξέφρασε σε συνέντευξη του στο Sky News ο υπουργός Τουρισμού Χάρης Θεοχάρης σημειώνοντας τα εξής «απολαμβάνουμε πάντα την παρέα των φίλων μας από το Ηνωμένο Βασίλειο και χαιρόμαστε πολύ που οι ειδικοί μας στον τομέα της υγείας συμφώνησαν και μας επέτρεψαν να ανοίξουμε και πάλι τη σύνδεση με το Ηνωμένο Βασίλειο. Επίσης είμαστε ευγνώμονες που η βρετανική κυβέρνηση έβαλε την Ελλάδα στη λίστα των χωρών στις οποίες είναι δυνατό να ταξιδέψει κανείς για διακοπές».

Σε ερώτηση πόσο ασφαλές είναι να έρθουν οι Βρετανοί στην Ελλάδα, ο κ. Θεοχάρης τόνισε ότι η Ελλάδα παρακολουθεί την κατάσταση και ανάφερε τα εξής «παρακολουθούμε τα νούμερα και τις διαδικασίες που εφαρμόζουμε και είμαστε πολύ ικανοποιημένοι με τα αποτελέσματα. Αυτό δε σημαίνει ότι δεν παραμένουμε σε εγρήγορση. Δε σημαίνει ότι δεν εξακολουθούμε να παρακολουθούμε την κατάσταση. Αν χρειαστεί, θα λάβουμε στοχευμένα μέτρα. Διάβασα κάποια δημοσιεύματα που κάνουν λόγο για πιθανή επιβολή γενικής καραντίνας (lockdown). Αυτό σίγουρα δεν ισχύει. Θα θέλαμε να το διαψεύσουμε. Η Ελλάδα έχει ανοίξει τις πύλες της στους ξένους τουρίστες - από την Ευρώπη κυρίως - και αυτό θα συνεχιστεί».

Εστιάζοντας στα μέτρα προστασία της δημόσιας υγείας, ο κ. Θεοχάρης υπογράμμισε ότι το Ηνωμένο Βασίλειο εδώ και μερικές εβδομάδες κινείται σίγουρα προς τη σωστή κατεύθυνση. «Το γεγονός ότι τα Βαλκάνια - όχι μόνο η Σερβία - έχουν μια έξαρση είναι ένα θέμα που παρακολουθούμε και θα συνεχίσουμε να παρακολουθούμε. Αλλά είμαι σίγουρος ότι το Ηνωμένο Βασίλειο έχει την κατάσταση υπό έλεγχο και ότι δε θα χρειαστεί να λάβουμε μέτρα. Αλλά αν χρειαστεί, φυσικά, το ζήτημα είναι ότι θέλουμε να διασφαλίσουμε την ασφάλεια των επισκεπτών μας και των πολιτών μας, ώστε να διαφυλάξουμε την αποτελεσματικότητα στην αντιμετώπιση αυτής της πανδημίας που επιδείξαμε τους τελευταίους μήνες», ανάφερε ο υπουργός.

 

ΣΧΟΛΙΑ

Το "Π" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.