search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 09:07
MENU CLOSE

Θάλασσα και ασημένια κοσμήματα: Οι «10 εντολές» για τη φροντίδα τους

23.07.2020 16:38
Θάλασσα και ασημένια κοσμήματα: Οι «10 εντολές» για τη φροντίδα τους - Media

 

Σίγουρα έχετε κάποια αγαπημένα κοσμήματα, τα οποία λατρεύετε να φοράτε στην καθημερινότητά σας. Πόσα όμως γνωρίζετε από τα χαρακτηριστικά αυτών των κοσμημάτων και τι μπορείτε να κάνετε για την καλύτερη δυνατή φροντίδα τους;

Οι «10 εντολές» για τη φροντίδα του ασημένιου κοσμήματος:

1. “Ναι” στην περιποίηση του σώματος, “ναι” και στην περιποίηση του κοσμήματος! Κάθε φορά που θέλεις να βάλεις την αγαπημένη σου ενυδατική κρέμα ή να απολαύσεις ένα χαλαρωτικό ντουζ με το αγαπημένο σου αφρόλουτρο, μην ξεχάσεις να βγάλεις το δαχτυλίδι ή το κολιέ σου.

2. Ένα ψέκασμα από το αγαπημένο σου άρωμα, λίγο πριν φύγεις από το σπίτι; Κάνε το πριν βάλεις τα ασημένια σκουλαρίκια που τόσο λατρεύεις!

3. Ώρα για Γυμναστική! Πριν από την επίσκεψή σου στο γυμναστήριο, βγάλε τα κοσμήματα που φοράς. Το όξινο PH του ιδρώτα αλλοιώνει τη λάμψη των ασημένιων κοσμημάτων.

4. Λάτρης του layering και του mix & match style; Μπορεί να είναι τα “must” της εποχής, αλλά προσπάθησε όταν τα υιοθετείς, να αποφεύγεις την επαφή και το τρίψιμο των κολιέ ή των δαχτυλιδιών μεταξύ τους!

5. Καλοκαίρι και θάλασσα πάνε μαζί! Κόσμημα και θάλασσα όμως; Πριν κάνεις βουτιά μην ξεχάσεις να βγάλεις το ασημένιο κόσμημα που φοράς. Η επαφή με το θαλασσινό νερό, «ταλαιπωρεί» το ασήμι και ενδέχεται να μειώσει τη διάρκεια ζωής του.

6. Εάν πάλι ανήκεις σε αυτούς που προτιμούν τη δροσιά της πισίνας, και πάλι προτίμησε να βγάλεις το αγαπημένο σου κόσμημα πριν βουτήξεις!

7. Ώρα για ύπνο; Μην ξεχάσεις να βγάλεις τα κοσμήματα που φοράς. Κάνεις καλό και σε εσένα που απολαμβάνεις έναν ανάλαφρο & ξεκούραστο ύπνο, αλλά και στα αγαπημένα σου κοσμήματα!

8. Οι δουλειές του σπιτιού είναι αναπόφευκτες, όχι όμως και η φροντίδα του αγαπημένου σου δαχτυλιδιού! Την επόμενη φορά που θα πλύνεις τα πιάτα ή θα καθαρίσεις τα τζάμια θυμήσου να βγάλεις το δαχτυλίδι σου.

9. Έχεις πάθος για τη μαγειρική; Απόλαυσε την κάθε σου στιγμή στην κουζίνα, αφού πρώτα βγάλεις τα δαχτυλίδια σου!

10. Ακόμα και τα κοσμήματα θέλουν το χώρο τους! Όταν δεν τα φοράς, φρόντισε τα να τα αποθηκεύεις με προσοχή, χωρίς να μπλέκονται ή να τρίβονται με άλλα κοσμήματα.

Extra tip: για να αποφύγεις τις μπλεγμένες αλυσίδες όταν βγάζεις το κολιέ ή το βραχιόλι σου, αποθήκευέ το πάντα κουμπωμένο.

Tips για να είναι τα ασημένια κοσμήματά σου πάντα καθαρά & λαμπερά

Όπως είπαμε, τα ασημένια κοσμήματα χρειάζονται φροντίδα και προσοχή. Όταν λοιπόν παρατηρήσεις ότι το αγαπημένο σου δαχτυλίδι ή το αγαπημένο σου κολιέ έχει αρχίσει να χάνει τη λάμψη του, μπορείς να το κάνεις και πάλι λαμπερό εύκολα και γρήγορα! Πώς; Τρίβοντάς το προσεκτικά με ένα μαλακό πανί και χρησιμοποιώντας χλιαρό νερό και απαλό σαπούνι.

Σε πιο δύσκολες περιπτώσεις, βάλε το κόσμημά σου σε ένα μπολ με χλιαρό νερό και απαλό σαπούνι για 5-10 λεπτά. Προσοχή! Η χρήση των ειδικών προϊόντων για ασημικά που βρίσκεις στο εμπόριο, δεν είναι καλή ιδέα!

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 09:07