search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 03:45
MENU CLOSE

Ιταλία: Μαύρα μαντάτα για τον Σαλβίνι – Κινδυνεύει με παραπομπή σε δίκη για την υπόθεση του Open Arms

30.07.2020 11:52
Σικελία: Αναβολή στην υπόθεση του Ματέο Σαλβίνι - Είχε αφήσει για πέντε ημέρες σε καράβι 133 μετανάστες - Media

 

Πιθανή θεωρείται από τους πολιτικούς αναλυτές η παραπομπή σε δίκη του γραμματέα της Λέγκα Ματέο Σαλβίνι, σήμερα, για την υπόθεση του πλοίου Open Arms.

Πρόκειται για τους 107 μετανάστες και πρόσφυγες που τον περασμένο Αύγουστο, εξαιτίας της απαγόρευσης του Σαλβίνι, επί σχεδόν τρεις εβδομάδες δεν μπόρεσαν να κατέβουν από το πλοίο της ΜΚΟ που τους είχε διασώσει και ζητούσε την απαραίτητη άδεια για να τους μεταφέρει σε λιμάνι της Κάτω Ιταλίας.

Την συγκεκριμένη περίοδο ο επικεφαλής της Λέγκα ήταν ακόμη υπουργός Εσωτερικών και θεωρούσε ότι η αποβίβαση αυτή θα μπορούσε να βλάψει την εθνική ασφάλεια της χώρας.

Σύμφωνα με την ειδική εισαγγελία που ασχολείται με τα αδικήματα των υπουργών, ο Σαλβίνι ευθύνεται για στέρηση ατομικής ελευθερίας και για τον λόγο αυτό ζητά από την ιταλική Γερουσία την αναγκαία άδεια για μπορέσει να παραπεμφθεί σε δίκη.

Η σχετική διαδικασία βρίσκεται σε εξέλιξη και σύντομα αναμένεται να ανακοινωθεί το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας των γερουσιαστών.

Σύμφωνα με τα μέχρι τώρα δεδομένα, τα Πέντε Αστέρια, η κεντροαριστερά του Δημοκρατικού Κόμματος και το μικρό κόμμα Ζωντανή Ιταλία του πρώην πρωθυπουργού Ματέο Ρέντσι έχουν ταχθεί υπέρ της παραπομπής σε δίκη.

Αν δεν υπάρξουν εκπλήξεις της τελευταίας στιγμής, οι δυνάμεις αυτές διαθέτουν την αναγκαία πλειοψηφία για να αποφασίσουν ότι ο Σαλβίνι θα πρέπει να καθίσει στο εδώλιο του κατηγορουμένου. Κατά της παραπομπής εκφράστηκε η συντηρητική παράταξη.

Σε σημερινές δηλώσεις του, ο γραμματέας της Λέγκας και πρώην υπουργός Εσωτερικών τόνισε ότι «δεν φοβάται και γνωρίζει καλά ότι πρόκειται για πολιτική δίκη», προσθέτοντας πως όταν αναλάβει εκ νέου την διακυβέρνηση της χώρας, στο μεταναστευτικό πρόκειται να υιοθετήσει την ίδια ακριβώς στρατηγική που εφήρμοσε στο παρελθόν.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 01:15