search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 10:27
MENU CLOSE

Τα… μαζεύει όπως-όπως ο Τραμπ για την αναβολή των εκλογών: Απλώς… έθεσε το ερώτημα

30.07.2020 16:42
Κατεπείγουσα έγκριση θεραπείας πλάσματος ανακοινώνει ο Τραμπ - Media

 

Μετά το σάλο που προκλήθηκε από την πρόταση του προέδρου των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ να αναβληθούν οι εκλογές της 3ης Νοεμβρίου, με το αιτιολογικό ότι ο ίδιος ο Τραμπ πιστεύει ότι θα υπάρξει νοθεία με την επιστολική ψήφο, αλλά και το σαφές και ξεκάθαρο «όχι» που άκουσε από τα πλέον αρμόδια χείλη, της προέδρου της Ομοσπονδιακής Εκλογικής Επιτροπής, ο Λευκός Οίκος προσπαθεί πλέον να μαζέψει τα… ασυμμάζευτα.

Έτσι, ο εκπρόσωπος της προεκλογικής εκστρατείας του Τραμπ, Χόγκαν Γκίντλεϊ, προσπάθησε να μετριάσει τις εξαιρετικά αρνητικές εντυπώσεις, λέγοντας ότι «ο πρόεδρος έθεσε απλώς ένα ερώτημα για το χάος που έχουν προκαλέσει οι Δημοκρατικοί με την επιμονή τους στην επιστολική ψήφο».

Πρέπει να τονιστεί ότι μόλις ο Τραμπ έριξε τη «βόμβα» (που σημειωτέον ήλθε την ημέρα που ανακοινώθηκε η… κατάρρευση της οικονομίας των ΗΠΑ, λόγω και του κορωνοϊού), βουλευτές των Δημοκρατικών απέριψαν την πρόταση του ενώ το ίδιο έκαναν συνταγματολόγοι οι οποίοι τόνισαν ότι αυτό που προτείνει ο Ντόναλντ Τραμπ δεν έχει νομική βάση.

Πάντως, ο ΥΠΕΞ των ΗΠΑ Μάικ Πομπέο, παρά τις κατηγορηματικές διαψεύσεις ότι η κυβέρνηση των ΗΠΑ μπορεί να αναβάλλει τις εκλογές, επέμεινε ότι μια τέτοια απόφαση μπορεί να λάβει ο υπουργός Δικαιοσύνης.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 10:25