search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 10:34
MENU CLOSE

Μάσκες στις εκκλησίες: Αγνοεί η κυβέρνηση τις συστάσεις της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων;

31.07.2020 09:06
5119465.jpg

 

Μείζον θέμα προκύπτει από την απόφαση της κυβέρνησης να μην συμπεριλάβει για ακόμη μία φορά τις εκκλησίες στους χώρους, εντός των οποίων η χρήση μάσκας είναι υποχρεωτική, παρά την συνεχή αύξηση των κρουσμάτων και τους φόβους για δεύτερο κύμα του κορωνοϊού.

Σε δηλωσεις του, ο κυβερνητικός εκπροσωπος Στέλιος Πέτσας υποστήριξε ότι η κυβέρνηση «πάντα ακολουθεί τις οδηγίες και τις συμβουλές των ειδικών. Εν προκειμένω για τις εκκλησίες έχει δοθεί από την Επιτροπή Ειδικών η ισχυρή σύσταση για τη χρήση μάσκας, όχι για υποχρεωτική χρήση της. Αν η Επιτροπή αποφασίσει ότι χρειάζεται να προχωρήσουμε σε υποχρεωτική χρήση μάσκας, θα ακολουθήσουμε τη συμβουλή της. Αλλά δεν είμαστε ακόμα εκεί. Δεν είναι ότι έγινε μία εισήγηση και δεν την ακολούθησε η κυβέρνηση».

Ωστόσο μέλη της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων του υπουργείου Υγείας τον διαψεύδουν, όπως ο Αθανάσιος Εξαδάκτυλος, πρόεδρος του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου, ο οποίος δηλώνει στην «Εφημερίδα των Συντακτών» με έμφαση πως «σύσταση από την πλευρά της Επιτροπής σημαίνει υποχρεωτική χρήση και αφορά όλους τους κλειστούς χώρους και τους ανοιχτούς όπου υπάρχει συνωστισμός» και συμπληρώνει «δεν υπάρχει καμία εξαίρεση από την πλευρά της Επιτροπής, ούτε για τις εκκλησίες».

Από την πλευρά του, ο ο Ηλίας Μόσιαλος, καθηγητής Πολιτικής της Υγείας στο London School of Economics και εκπρόσωπος της χώρας μας στους διεθνείς οργανισμούς για την πανδημία ξεκαθαρίζει πως «η εφαρμογή του μέτρου της χρήσης μάσκας σε όλους τους κλειστούς χώρους πρέπει να είναι οριζόντια χωρίς εξαιρέσεις».

Εύλογα λοιπόν προκύπτει το ερώτημα αν η κυβέρνηση αγνοεί συστηματικά τις συστάσεις της επιτροπής των ειδικών, όταν αυτές προσκρούουν σε ενδεχόμενο πολιτικό κόστος, καθώς ειναι πια σαφές και στον πιο αφελή ότι τουλάχιστον μία μερίδα των πιστών και του κλήρου είναι εντελώς εχθρικοί στα μέτρα προστασίας χαρακτηρίζοντας τον ιό ως συνωμοσία για να δεχθεί πλήγμα ο Χριστιανισμός.

Υπενθυμίζεται επίσης ότι χθες στη ώρα σημειώθηκαν 65 νέα κρούσματα και ενώ οι εκκλησίες μαζεύουν επί το πλείστον ανθρώπων που ανήκουν στις ομάδες υψηλού κίνδυνου (65 ετών και άνω) δεν ισχύσει υποχρέωση χρήσης μάσκας, την ίδια ώρα που κάτι τέτοιο είναι υποχρεωτικό για όλα τα ασανσέρ.

Η δικαιολογία είναι ότι η Ιερά Σύνοδος έχει αποδεχτεί μέτρα και συστήνει στους πιστούς τη δέουσα προσοχή. Μία βόλτα σε οποιοδήποτε ναό της Ελλάδας είναι ικανή για να βγάλει κανείς ασφαλές συμπέρασμα.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 10:29