search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 04:42
MENU CLOSE

Εφιάλτης: Δραπέτευσαν 400 μέλη του ISIS από φυλακή στο Αφγανιστάν

03.08.2020 18:45
Επιστολή Τραμπ: Οι τουρκικές ενέργειες στη Συρία υπονομεύουν τον αγώνα κατά του ISIS - Media
 
Εκατοντάδες μαχητές του Ισλαμικού Κράτους κατόρθωσαν να αποδράσουν από τη φυλακή που δέχθηκε επίθεση από μέλη του ISIS στην Τζαλαλαμπάντ στο ανατολικό Αφγανιστάν, πριν κατορθώσουν να τη θέσουν ξανά υπό τον έλεγχό τους οι κυβερνητικές δυνάμεις έπειτα από περίπου ένα 24ωρο μαχών. Σύμφωνα με τις κυβερνητικές αρχές, τουλάχιστον 39 άνθρωποι σκοτώθηκαν -εκ των οποίων κάποιοι από τους επιτιθέμενους- ενώ τουλάχιστον 400 κρατούμενοι δραπέτευσαν.
 
Η επίθεση στη φυλακή δείχνει ότι το Ισλαμικό Κράτος παραμένει ισχυρό στο Αφγανιστάν, ενώ οι ΗΠΑ και άλλες ΝΑΤΟϊκές χώρες εξετάζουν να αποσύρουν τις δυνάμεις από τη χώρα, στο πλαίσιο συμφωνίας με τους Ταλιμπάν. Την ευθύνη για την επίθεση ανέλαβε παρακλάδι του Ισλαμικού Κράτους.
 
Ο εκπρόσωπος του τοπικού κυβερνητικού συμβουλίου στην Επαρχία Νανγκαράρ δήλωσε ότι μεταξύ των νεκρών είναι 10 μαχητές του Ισλαμικού Κράτους, ενώ οι υπόλοιποι είναι κρατούμενοι, άμαχοι και στρατιώτες των αφγανικών δυνάμεων. Ωστόσο ακόμη δεν υπάρχει επίσημος απολογισμός. Ακόμη 50 άνθρωποι έχουν τραυματιστεί από την επίθεση που ξεκίνησε την Κυριακή, όταν βομβιστής αυτοκτονίας πυροδότησε τα εκρηκτικά του παγιδευμένου οχήματος που οδηγούσε. Ταυτόχρονα μαχητές έκαναν επίθεση στη φυλακή και κατέλαβαν θέσεις επίθεσης.
 
Ο κυβερνητικός αξιωματούχος υποστήριξε ότι στόχος της επίθεσης ήταν η απελευθέρωση των μελών του Ισλαμικού Κράτους και εξήγησε ότι μεταξύ των ατόμων που απέδρασε ήταν και ένας «σκιώδης» κυβερνήτης της επαρχίας Κουνάρ.
 
Πηγή: efsyn.gr
google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 03:10