search
ΤΡΙΤΗ 19.03.2024 12:27
MENU CLOSE

Τράπεζες: Από σήμερα «καταργούνται» 4 συναλλαγές στα γκισέ λόγω πανδημίας

04.08.2020 05:08
trapeza-1.jpg

 

Λίστα με τις τραπεζικές συναλλαγές που «καταργούνται» στα γκισέ, λόγω της πανδημίας του νέου κορωνοϊού, ανακοίνωσε η Ένωση Ελληνικών Τραπεζών. 

Οι αλλαγές θα αρχίζουν να εφαρμόζονται από σήμερα,Τρίτη  4 Αυγούστου και μέχρι νεωτέρας, πάντα σε άμεση συνάρτηση με την εξέλιξη της πανδημίας στην Ελλάδα.

Πιο συγκεκριμένα, οι συναλλαγές που δεν θα μπορούν να γίνονται από τα γκισέ είναι οι εξής:

– Αναλήψεις μετρητών έως 400 ευρώ. Η ανάληψη μέχρι του ποσού αυτού θα πραγματοποιείται αποκλειστικά με τη χρήση της χρεωστικής κάρτας, στα ΑΤΜ.

– Καταθέσεις μετρητών έως 1.000 ευρώ. Οι καταθέσεις μέχρι του ποσού αυτού θα πραγματοποιούνται στα ΑΤΜ με τη χρήση χρεωστικής κάρτας.

– Οι πληρωμές λογαριασμών τρίτων (δημόσιο, ενέργεια, ύδρευση, τηλεφωνία, συνδρομητική τηλεόραση, ασφάλειες, κ.λπ) εξοφλούνται μέσω internet/mobile banking ή στα ΑΤΜ. Δεν θα δίνεται η δυνατότητα εξυπηρέτησης αυτών των συναλλαγών με χρήση μετρητών στο ταμείο.

– Η ενημέρωση λογαριασμών (κινήσεων και υπολοίπων) πραγματοποιείται μέσω internet/mobile banking ή στα ΑΤΜ. Ενημερώσεις βιβλιαρίων ταμιευτηρίου δεν θα πραγματοποιούνται στο Δίκτυο Καταστημάτων.

Σκοπός των παραπάνω περιορισμών, σύμφωνα με την Ελληνική Ένωση Τραπεζών είναι η «διαφύλαξη της υγείας εργαζομένων στα τραπεζικά καταστήματα και των συναλλασσομένων με αυτά».

Στο πλαίσιο αυτό η Ένωση Τραπεζών καλεί το καταναλωτικό κοινό για την καλύτερη εξυπηρέτηση του να αξιοποιήσει τη χρεωστική κάρτα της τράπεζάς του και τους κωδικούς πρόσβασης στην ηλεκτρονική τραπεζική της Τράπεζας συνεργασίας του.

Επίσης καλεί σε περιορισμό των επισκέψεων στα τραπεζικά καταστήματα. Εάν παρόλα αυτά καθίσταται αναγκαία η προσέλευσή σε τραπεζικό κατάστημα τότε θα πρέπει να γίνει χρήση προστατευτικής μάσκας και τήρηση των αποστάσεων ασφαλείας.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 19.03.2024 12:21