search
ΣΑΒΒΑΤΟ 27.04.2024 02:02
MENU CLOSE

Δυσοίωνος Τσιόδρας: Ο κορωνοϊός προκαλεί «αλλοιώσεις» στην καρδιά

04.08.2020 18:48
Τσιόδρας: Πού ήταν την ώρα της ενημέρωσης για την πανδημία - Media

 

Αν ο Σωτήρης Τσιόδρας ήθελε να τονίσει πόσο επικίνδυνος είναι ο κορωνοϊός και πόσες σημαντικές βλάβες μπορεί να προκαλέσει στο ανθρώπινο σώμα όταν το προσβάλλει, μάλλον ο γνωστός λοιμωξιολόγος βρήκε τον κατάλληλο τρόπο.

Κατά τη διάρκεια της έκτακτης ενημέρωσης μαζί με τον Νίκο Χαρδαλιά, ο Σ. Τσιόδρας επισήμανε ότι ο κορωνοϊός φαίνεται ότι προκαλεί αλλοιώσεις στην καρδιά ασθενών, ακόμη κι όταν αναρρώσουν.

«Ακόμα δεν είναι γνωστό το τίμημα του ιού στην υγεία μας», ανέφερε ο κ. Τσιόδρας, και επικαλέστηκε πρόσφατη γερμανική μελέτη, όπου οι επιστήμονες μελέτησαν τη μαγνητική τομογραφία καρδιάς 100 ατόμων, με μέση ηλικία 49 ετών, που νόσησαν και ανάρρωσαν.

Η μαγνητική συνέκρινε την εικόνα της καρδιάς δύο μήνες μετά την ανάρρωση, με τη μαγνητική 100 υγιών ατόμων, που δεν είχαν μολυνθεί και ο Σ. Τσιόδρας τόνισε ότι «η μελέτη έδειξε ότι 78 από αυτούς είχαν κάποια δομική αλλοίωση στην καρδιά τους, 76 είχαν αύξηση ειδικών καρδιακών ενζύμων στο αίμα, τα οποία συνήθως τα βρίσκουμε στο έμφραγμα και 60 από αυτούς είχαν σημεία φλεγμονής. Ήταν κυρίως νέοι, υγιείς και αρκετοί από αυτούς μόλις είχαν γυρίσει από διακοπές σκι. Κανείς από αυτούς δεν γνώριζε για προβλήματα στην καρδιά τους».

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 27.04.2024 02:01