search
ΤΡΙΤΗ 19.03.2024 10:10
MENU CLOSE

Βηρυτός πριν και μετά: Σοκάρουν οι δορυφορικές εικόνες – H πόλη θυμίζει Χιροσίμα (Photos)

06.08.2020 06:11
Βηρυτός πριν και μετά: Σοκάρουν οι δορυφορικές εικόνες - H πόλη θυμίζει Χιροσίμα (Photos) - Media

 

Ποτέ δεν ήταν πιο αληθινό το κλισέ ότι μια εικόνα ισοδυναμεί με χίλιες λέξεις εάν δει κανείς τις εκπληκτικές δορυφορικές εικόνες πριν και μετά, από τις φονικές εκρήξεις στην πόλη της Βηρυτού, όπως τις απαθανάτισε ο δορυφόρος Roscosmos. Πρόκειται πραγματικά για την απόλυτη καταστροφή που προκλήθηκε από την έκρηξη στο λιμάνι της λιβανέζικης πρωτεύουσας “δικαιώνοντας” δραματικά όσους από την πρώτη στιγμή μίλησαν για εικόνες Χιροσίμας και Ναγκασάκι σε μικρογραφία. 

Η πρώτη φωτογραφία, που τραβήχτηκε τον περασμένο Νοέμβριο, δείχνει μια σειρά  από μεγάλες αποθήκες στην προκυμαία της Βηρυτού. Μπορεί επίσης κανείς να διακρίνει πυκνά κτίρια που εκτείνονται προς τη θάλασσα, με μια σειρά από στενούς δρόμους ανάμεσα στις κύριες αρτηρίες της πόλης.

Στη συγκλονιστική νεώτερη φωτογραφία, που τραβήχτηκε από τη ρωσική διαστημική υπηρεσία μετά την τρομερή έκρηξη της Τρίτης, δεν φαίνεται σχεδόν κανένα ίχνος των αποθηκών. 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 19.03.2024 10:08