search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 16:02
MENU CLOSE

Νίνα Κασιμάτη: Η ΕΜΥ είχε δώσει πρόβλεψη για την Εύβοια – Αυταπόδεικτες οι ευθύνες της κυβέρνησης για την τραγωδία

10.08.2020 11:28
Νίνα Κασιμάτη: Η ΕΜΥ είχε δώσει πρόβλεψη για την Εύβοια - Αυταπόδεικτες οι ευθύνες της κυβέρνησης για την τραγωδία - Media

 

«Συγκεκριμένα τα 72 χιλιοστά που έδειχνε ένα από τα προγνωστικά μοντέλα για την Κεντρική Εύβοια αρκούσε για να βγει πορτοκαλί προειδοποίηση στο έκτακτο δελτίο επικαιροποίησης, μια και τα όριά του βρίσκονταν μεταξύ των 40 και 75 χιλιοστών» , αναφέρει μεταξύ άλλων σε ανακοινωσή της η βουλευτής Β’ Πειραιά του ΣΥΡΙΖΑ, Νίνα Κασιμάτη, επικαλούμενη τον μτεωρολόγο κ. Θοδωρή Κολυδά. 

Και συνεχίζει: 

Έτσι απαντάει ο διευθυντής της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας κ. Θοδωρής Κολυδάς με εκτενή δήλωση που περιέχει στοιχεία και χάρτες, αποδεικνύοντας ότι ο κρατικός μηχανισμός από πλευράς Ε.Μ.Υ. λειτούργησε έγκυρα και έγκαιρα. Δυστυχώς όμως όπως φαίνεται, η Κυβέρνηση, που ώφειλε να εκτελέσει σχέδιο πρόληψης και, μεταξύ άλλων, να απευθύνει προειδοποίηση προς τους κατοίκους της Εύβοιας, δεν αξιολόγησε τα στοιχεία της Ε.Μ.Υ και του Εθνικού Αστεροσκοπείου ενώ διέθετε και τον χρόνο και τα μέσα για να το πράξει.

Κατόπιν τούτου, οι ουσιαστικές και πολιτικές ευθύνες της κυβέρνησης του κ. Κυριάκου Μητσοτάκη για τον θάνατο έξι συμπολιτών μας και ενός βρέφους είναι αυταπόδεικτες και οφείλει να τις αναλάβει και ο ίδιος προσωπικά ως Πρωθυπουργός.

Περιττό να ειπωθεί ότι ο κ. Κολυδάς, με διακριτό ήθος και συναίσθηση του μεγέθους της τραγωδίας, αδειάζει τον Υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας, κ. Νίκο Χαρδαλιά, ο οποίος μετά τις γκροτέσκες δικαιολογίες του για το 112 ισχυρίστηκε ότι «δεν είχαμε σωστή πρόβλεψη».

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 16:01