28/09/2020 14:50:40

Ο Θέμης Ανδρεάδης στο Δεύτερο Πρόγραμμα

Ο Θέμης Ανδρεάδης στο Δεύτερο Πρόγραμμα - Media

 

Ο Θέμης Ανδρεάδης είναι καλεσμένος του Παντελή Σιβρή στις «Ιστορίες Κλασικού Ραδιοφώνου», την Πέμπτη 13 Αυγούστου 2020, στις 13:00, και μοιράζεται με τους ακροατές του Δεύτερου Προγράμματος τις εμπειρίες του από τα τρελά sixties και seventies, αλλά και την επιστροφή του στα μουσικά δρώμενα.

Όταν ο Θέμης Ανδρεάδης πρωτοτραγούδησε, το 1966, στις μπουάτ της εποχής ήταν ένας πιτσιρίκος 16 χρόνων που μάθαινε κλασική κιθάρα στα χέρια του Νότη Μαυρουδή. Στην αρχή έγραφε μουσική σε στίχους φίλων του αλλά και σε ποιήματα από τις «Ανθολογίες».

Μπορεί ο Θέμης Ανδρεάδης να σημείωσε τη μεγάλη επιτυχία του στο λεγόμενο «σατιρικό τραγούδι» με τον Γιάννη Λογοθέτη (ΛοΓό) και τον Γιάννη Κιουρκτσόγλου, η δισκογραφική έναρξή του, όμως, είναι ο Γιάννης Μαρκόπουλος, που του έχει χαρίσει και μία από τις πιο τρυφερές μπαλάντες του ελληνικού τραγουδιού, το «Όχι, δεν πρέπει να συναντηθούμε» (1972). Ακολούθησαν 11 προσωπικοί δίσκοι και αναρίθμητες συμμετοχές και επιτυχίες. Και ύστερα ήρθε η σιωπή, για σχεδόν 15 χρόνια.

 

ΣΧΟΛΙΑ

Το "Π" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.