search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 06:42
MENU CLOSE

Οι τροφές που ανεβάζουν τη χοληστερίνη… «στο Θεό»

12.08.2020 14:18
Οι τροφές που ανεβάζουν τη χοληστερίνη... «στο Θεό» - Media

 

Η χοληστερίνη είναι ένας δείκτης στο αίμα μας που πρέπει να παρακολουθούμε τακτικά διότι σε περίπτωση που βρίσκεται ανεβασμένα επίπεδα μπορεί να προκαλέσει τεράστια προβλήματα υγείας.

Τι είναι όμως η χοληστερίνη;

Σύμφωνα με το news4health.gr χοληστερίνη ή χοληστερόλη, είναι η κηρώδης στερόλη που βρίσκεται στη μεμβράνη των κυττάρων όλων των ιστών του σώματος. Το συκώτι σου φτιάχνει τη χοληστερίνη ενώ βρίσκεται και σε διάφορα φαγητά, όπως τα κρέατα και προϊόντα από φάρμες. Το σώμα σου χρειάζεται χοληστερόλη για να δουλέψει κανονικά. Αν, όμως, υπάρχει υψηλή ποσότητα χοληστερίνης στο αίμα σου, τότε μεγαλώνει ο κίνδυνος στεφανιαίων αρτηριακών νόσων 

Οι τροφές «θάνατος» για τη χοληστερίνη

Υπάρχουν ορισμένες τροφές που πρέπει να αποφεύγεις αν δε θες να αντιμετωπίσεις προβλήματα υγείας. Αυτές είναι οι παρακάτω:

1. Γαλακτοκομικά με πλήρη λιπαρά

Τα γαλακτοκομικά παρέχουν πολύτιμο ασβέστιο και μέταλλα, προτιμήστε όμως το γάλα, το τυρί και το γιαούρτι με λιγότερα λιπαρά.

2. Αρτοποιήματα

Οι πίτες και οι τάρτες περιέχουν αρκετό βούτυρο, κρέμες και γάλα με πολλά λιπαρά.

3.Λιπαρό κόκκινο κρέας και κοτόπουλο με πέτσα

Το κόκκινο κρέας, τα αλλαντικά και το κοτόπουλο με την πέτσα του περιέχουν μεγάλες ποσότητες κορεσμένων λιπαρών. Προτιμήστε το καθαρό κόκκινο κρέας, το στήθος γαλοπούλας και το κοτόπουλο χωρίς την πέτσα του.

4.Τηγανητά και επεξεργασμένα τρόφιμα

Τόσο τα τηγανητά όσο και αρκετά επεξεργασμένα τρόφιμα περιέχουν τα βλαβερά τρανς λιπαρά. Επιλέξτε πιο υγιεινούς τρόπους μαγειρέματος όπως το ψήσιμο ή το βράσιμο και ελέγχετε πάντα τις ετικέτες των τροφίμων ώστε να διαπιστώσετε τι είδος λιπαρών περιέχουν.

5. Κρόκος αβγού

Εάν έχετε ανεβασμένη χοληστερίνη, καλό είναι να αποφεύγετε τον κρόκο του αβγού και να καταναλώνετε μόνο το ασπράδι.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 06:41