search
ΤΡΙΤΗ 19.03.2024 04:11
MENU CLOSE

Κορωνοϊός – Μαγιορκίνης: Ανησυχητική αλλά αναστρέψιμη η κατάσταση (Video)

14.08.2020 18:59
Κορωνοϊός - Μαγιορκίνης: Ανησυχητική αλλά αναστρέψιμη η κατάσταση (Video) - Media

 

Τα ολοένα και αυξανόμενα κρούσματα του κορωνοϊού στη χώρα, έχουν θορυβήσει τόσο την κυβέρνηση, με τον πρωθυπουργό μάλιστα να απευθύνει έκκληση στους νέους για τήρηση των μέτρων, όσο και τους ειδικούς επιστήμονες που έχουν ρίξει ήδη στο τραπέζι νέα μέτρα για τον περιορισμό της πανδημίας.

Μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του MEGA και τη Ράνια Τζίμα, ο Γκίκας Μαγιορκίνης, επίκουρος καθηγητής Υγιεινής και Επιδημιολογίας Ιατρικής Σχολής ΕΚΠΑ, ανέφερε ότι η κατάσταση είναι ανησυχητική, μπορεί ωστόσο να ανατραπεί.

«Είναι μία κατάσταση οριακή, νομίζω ότι με τα μέτρα που προτάθηκαν όμως μπορεί να αναστραφεί».

Τα μέτρα θα έχουν αποτελεσματικότητα

Αναφερόμενος στα νέα μέτρα, ο κ. Μαγιορκίνης σημείωσε ότι είναι διαφορετικό να συγκεντρώνεται κόσμος έξω στις πλατείες και διαφορετικό σε ένα κλειστό μαγαζί.

«Τα ποιοτικά χαρακτηριστικά του συνωστισμού είναι διαφορετικά. Η δυναμική της υπερμετάδοσης πέφτει. Είναι λιγότερο επικίνδυνο από αυτό που συνέβαινε. Θεωρώ ότι θα έχουν αποτελεσματικότητα τα μέτρα. Ήδη βλέπουμε μια αποτελεσματικότητα».

Όχι στα SMS

Όσον αφορά την επαναφορά των SMS, ο καθηγητής Υγιεινής τόνισε ότι είναι ένα μακρινό σενάριο, ομοίως και το τοπικό γενικευμένο lockdown, όπως αυτό που είχε επιβληθεί στον Εχίνο της Ξάνθης.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 19.03.2024 01:30