search
ΤΡΙΤΗ 19.03.2024 09:26
MENU CLOSE

ΚΚΕ: Να δοθούν σαφείς απαντήσεις για την πυρκαγιά που μετέτρεψε την Αττική σε θάλαμο αερίων

15.08.2020 16:34
kke_1.jpg

 

«Σαφείς απαντήσεις» ζητά το ΚΚΕ από την κυβέρνηση και την Περιφέρεια Αττικής για την πυρκαγιά σε εργοστάσιο της Μεταμόρφωσης.

«Δεν είναι η πρώτη φορά», σημειώνεται σε ανακοίνωση του γραφείου Τύπου, «που μια τέτοια πυρκαγιά ξεσπά σε εργοστάσιο με παρόμοια υλικά, γεγονός που δημιουργεί σοβαρά ερωτηματικά για τα μέτρα πρόληψης και προστασίας, αλλά και για το συστηματικό έλεγχο τους από τους αρμόδιους κρατικούς φορείς. Μια πυρκαγιά που έχει μετατρέψει ολόκληρη την Αττική σε θάλαμο επικίνδυνων αερίων και επιβαρύνει ακόμα περισσότερο την υγεία των κατοίκων και κυρίως των ευπαθών ομάδων», επισημαίνει το ΚΚΕ και υποστηρίζει:

«Η κυβέρνηση και η Περιφέρεια Αττικής, πέρα από τα μέτρα για την κατάσβεση της πυρκαγιάς στο εργοστάσιο της Μεταμόρφωσης, πρέπει να δώσουν σαφείς απαντήσεις για τις αιτίες, την τήρηση των μέτρων προστασίας, αλλά και για άλλες πιθανές επιπτώσεις στο περιβάλλον και την υγεία των κατοίκων. Πάνω απ’ όλα χρειάζεται να παρθούν όλα τα αναγκαία μέτρα πρόληψης και προστασίας, που θυσιάζονται στο βωμό του κέρδους, όπως επίσης να υπάρχει ολοκληρωμένο σχέδιο πρόληψης και αντιμετώπισης ενός πιθανού βιομηχανικού ατυχήματος, σε μια περιοχή που εργοστάσια με εύφλεκτα υλικά βρίσκονται δίπλα ή και μέσα στον οικιστικό ιστό».

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 19.03.2024 09:26