search
ΣΑΒΒΑΤΟ 27.04.2024 06:35
MENU CLOSE

Ενα μικρό -πικρό- σημείωμα (κατά βάθος αισιόδοξο)

18.08.2020 07:20

 

– Προφανώς, ευχόμαστε όλοι, τούτο το καλοκαίρι να το θυμόμαστε ένα απο εκείνα που δεν σου μένουν στο μυαλό, ούτε για το ολόγεμο φεγγάρι του Αυγούστου, ούτε για τα πανηγύρια του Αιγαίου, ούτε για στιγμές που ντύνεις με στίχους του ποιητή, «μπροστά στην εικόνα ενός βράχου στη Σέριφο, την ώρα που δύει ο ήλιος, όλα τα κανόνια των μεγάλων θεωριών παθαίνουν αφλογιστία».
– Όλα αυτά, τα ρομαντικά και τα καθημερινά -που τόση αξία έχουν στη ζωή- επισκιάστηκαν απο την έγνοια να δούμε τι θα ανακοινώσουν οι ειδικοί για τον κορωνοϊό, τα μέτρα προφύλαξης, τις οικονομικές επιπτώσεις στη ζωή του καθενός και άφησα τελευταίο το πιο σημαντικό και συνάμα επαχθές που ακούγαμε, λέγαμε, το σκεφτόμασταν, «λίγοι πέθαιναν σήμερα, δέστε τι γίνεται στην Ιταλία, στην Γαλλία,στην Αγγλία…».
– Η ζωή μας στους πίνακες της στατιστικής. Δεν είναι η πρώτη φορά, αλλά ούτε και η τελευταία. Όμως εδώ έκρυβε κανείς μέσα του την «ευχή» να είναι η… ώρα των άλλων και όχι η δική μας.
– Ήρθαν ομως τα δύσκολα. Ο ιός είναι εδώ. Αν τον έφεραν οι ξένοι επισκέπτες, η δική μας απερισκεψία και ο εφησυχασμός κυβέρνησης και πολλών υμών, λίγη σημασία έχει.
– Σημασία έχει να υπάρξει σχέδιο για να αντιμετωπιστεί ο δεύτερος κύκλος, να πειθαρχήσουμε σε κάθε αναγκαίο μέτρο για να μπορέσουμε να αντιμετωπίσουμε τις όποιες επιπτώσεις.
Εδώ ταιριάζει (ελαφρώς παραφρασμένο) αυτό που έχει πει ο Σαββόπουλος, εδω και χρόνια:
«Τον χειμώνα ετούτο αμα τον πηδήσουμε. Για άλλα δέκα χρόνια καθαρίσαμε».

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 27.04.2024 02:01