search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 20:52
MENU CLOSE

ΚΙΝΑΛ: «Ποιος είναι ο σχεδιασμός σας;»

Δημοσιεύτηκε στο ΠΟΝΤΙΚΙ

τεύχος 2139
20-08-2020
21.08.2020 03:00
kinima.png

 

Ανεβάζει τους τόνους το Κίνημα Αλλαγής ασκώντας σκληρή κριτική στην κυβέρνηση για τους χειρισμούς της στην αντιμετώπιση του κορωνοϊού. Η Φώφη Γεννηματά ζητάει από την κυβέρνηση να παρουσιάσει το σχέδιό της για την αντιμετώπιση του ιού και την καλεί να σταματήσει να μεταφέρει τις ευθύνες στους ώμους των πολιτών.

Ειδική αναφορά μάλιστα κάνει στην έναρξη της σχολικής περιόδου και σημειώνει ότι η κυβέρνηση οφείλει να παρουσιάσει ολοκληρωμένο τον προγραμματισμό της για την προστασία της υγείας μαθητών, οικογενειών και εκπαιδευτικών.

«Είναι ώρα επιτέλους ο κ. Μητσοτάκης και η κυβέρνησή του να μας πουν ποιος είναι ο σχεδιασμός τους για την αντιμετώπιση της απειλής της πανδημίας που διευρύνεται και να σταματήσουν τις παλινωδίες, τις αστοχίες και τις απαράδεκτες λογικές της μεταφοράς ευθυνών στους πολίτες» τονίζει σε δήλωσή της η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής.

Παράλληλα επιτίθεται και στον πρωθυπουργό λέγοντας πως «ο κ. Μητσοτάκης φαίνεται ότι θεωρεί πρωτεύον ζήτημα για το υπουργείο Υγείας όχι την αντιμετώπιση της πανδημίας, για την οποία δεν διαθέτει ολοκληρωμένο σχέδιο, αλλά το ποιος έχει τις αρμοδιότητες για τους διορισμούς και τις προσλήψεις. Γι’ αυτό και τις αφαιρεί από τον υπουργό, προκειμένου η “Μαξίμου Α.Ε.” να κάνει ακόμη πιο εύκολα τα ρουσφέτια της».

Σε αυτό το πλαίσιο η επικεφαλής της Χαριλάου Τρικούπη υποστηρίζει χαρακτηριστικά ότι «ιδιαίτερα για τα σχολεία δεν είναι δυνατόν να ανακοινώνει η κυβέρνηση μόνο την ημερομηνία έναρξης της σχολικής περιόδου. Οφείλει τώρα να παρουσιάσει τον ολοκληρωμένο προγραμματισμό της για την προστασία της υγείας των μαθητών, των οικογενειών τους και φυσικά των εκπαιδευτικών».

«Έλλειψη σχεδιασμού»

Από την πλευρά του ο Ανδρέας Πουλάς, υπεύθυνος του τομέα υγείας του Κινήματος Αλλαγής, επισημαίνει πως «πλέον δεν κρύβεται η έλλειψη οργάνωσης και συντονισμού, με τον ΕΟΔΥ να αδυνατεί να ανταποκριθεί στο βάρος της κατάστασης, ενώ επικρατεί γενικότερη ασάφεια για τον ρόλο κάθε φορέα στην αλυσίδα της υγειονομικής διαχείρισης της πανδημίας.

Επιπλέον οι αντιφατικές επίσημες ανακοινώσεις και η έλλειψη σαφών οδηγιών από τον ΕΟΔΥ προς τα νοσοκομεία, τα κέντρα υγείας και προς ιδιώτες γιατρούς ως προς τη διαχείριση των περιστατικών με Covid-19 οδηγεί σε ασφυξία τα νοσοκομεία, σε αύξηση των κρουσμάτων μεταξύ των υγειονομικών και σε δυσκολία νοσηλείας των περιστατικών».

Ο βουλευτής του Κινήματος Αλλαγής στην ανακοίνωσή του τονίζει μάλιστα χαρακτηριστικά πως «με την είσοδο της χώρας στην επόμενη φάση της πανδημίας αποκαλύφθηκε η έλλειψη κυβερνητικού σχεδιασμού ως προς τη διαχείρισή της, με κορωνίδα τη μη διεξαγωγή επαρκούς αριθμού διαγνωστικών τεστ, παρ’ όλες τις οδηγίες που έχει δώσει ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας».

Ο ίδιος σημειώνει πως «το Κίνημα Αλλαγής έχει εγκαίρως κρούσει τον κώδωνα του κινδύνου. Καλούμε λοιπόν την κυβέρνηση να προχωρήσει όσο είναι καιρός στην εκπόνηση συνολικού σχεδιασμού για την αντιμετώπιση της πανδημίας και να πάψει να μετακυλίει την ευθύνη στους πολίτες. Οι οποίοι, όπως απέδειξε η αρχή της κρίσης, όταν είναι επαρκώς ενημερωμένοι επιδεικνύουν και την υπευθυνότητα και τη σοβαρότητα που απαιτούν οι περιστάσεις».

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 20:52