search
ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 15:36
MENU CLOSE

Ο Έλον Μασκ έβγαλε 8 δισ. δολάρια σε ένα 24ωρο

21.08.2020 18:36
Ο Έλον Μασκ έβγαλε 8 δισ. δολάρια σε ένα 24ωρο - Media

 

Ο Έλον Μασκ πρόσφατα «προσπέρασε» σε πλούτο μέχρι και τον Πρόεδρο και Διευθύνων Σύμβουλο της LVMH Μπερνάρ Αρνό και έγινε ο τέταρτος πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο.

Όπως αναφέρει το Billionaire Index του Bloomberg’s, η περιουσία του CEO της Tesla και ιδρυτή της SpaceX αυξήθηκε κατά 7,8 δισεκατομμύρια δολάρια, μετά την άνοδο των μετοχών της Tesla κατά 11% τη Δευτέρα.

Η αύξησης του πλούτου του Μασκ οφείλεται σε μεγάλο ποσοστό στην μεγάλη επιτυχία της Tesla, καθώς η εταιρεία είδε την μετοχή της να αυξάνεται κατά 339% φέτος, παρά την οικονομική ύφεση που προκλήθηκε από την πανδημία κορωνοϊού, πουλώντας πάνω από 179.000 αυτοκίνητα μόνο το πρώτο και δεύτερο τρίμηνο.

Η περιουσία του αμφιλεγόμενου ιδρυτή της Tesla, ο οποίος έχει απασχολήσει τα μέσα ουκ ολίγες φορές με τις δηλώσεις του, ανέρχεται τώρα σε 84,8 δισεκατομύρια δολάρια και τον τοποθετεί στην τέταρτη θέση αμέσως μετά τον Μαρκ Ζούκερμπεργκ, ιδρυτή του Facebook, από τον πλούτο του οποίου υπολείπεται μόλις κατά 15 δισεκατομμύρια δολάρια.

Ο Μασκ φυσικά δεν είναι ο μόνος που είδε την περιουσία του να αυξάνεται, καθώς ο Τζεφ Μπέζος, ιδρυτής της Amazon, έγινε πλουσιότερος κατά 73 δισεκατομμύρια δολάρια μέσα στο έτος, με την περιουσία του σήμερα να ανέρχεται σε 197,8 δισεκατομμύρια δολάρια. Πίσω από τον Μπέζος, ο οποίος είναι και ο πλουσιότερος άνθρωπος του κόσμου, βρίσκεται ο Μπιλ Γκέιτς με την περιουσία του σήμερα να ανέρχεται σε 113,7 δισεκατομμύρια δολάρια.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 15:35