search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 03:29
MENU CLOSE

Σοφιανός: Τα σχολεία να ανοίξουν με 15 μαθητές ανά τάξη

27.08.2020 10:28
«Όχι» Σοφιανού στην πρόταση Μητσοτάκη για το Πολυτεχνείο: Είναι... περισσότεροι από τέσσερις και απαγορεύεται (Audio) - Media

 

«Με 15 μαθητές ανά τάξη να ανοίξουν τα σχολεία και υπάρχει η δυνατότητα να γίνει αυτό με την αξιοποίηση των χιλιάδων μονάδων που συγχωνεύτηκαν ή καταργήθηκαν και με τους χιλιάδες εκπαιδευτικούς που προσλαμβάνονται φθινόπωρο και απολύονται στο τέλος της σχολικής χρονιάς», τόνισε ο Νίκος Σοφιανός, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, μιλώντας το πρωί της Πέμπτης στο MEGA.

«Θεωρούμε ότι πρέπει να παρθούν άμεσα μέτρα προστασίας της υγείας του λαού τα οποία πρέπει να αποτελέσουν και σημείο διεκδίκησης και πάλης όλων των εργαζομένων στο χώρο της Παιδείας, στο χώρο της Υγείας, στο χώρο και των υπόλοιπων εργαζομένων για να αντιμετωπιστούν και οι συνέπειες της κρίσης, όσον αφορά το εισόδημα, την ανεργία, την ανέχεια, τα χρέη, αλλά φυσικά και την προστασία» πρόσθεσε.

Σε άλλο σημείο της παρέμβασής του, μιλώντας για τις συμφωνίες οριοθέτησης ΑΟΖ με Ιταλία και Αίγυπτο, είπε ότι ψηφίστηκαν δύο συμβάσεις που «είναι ενταγμένες στους συνολικότερους σχεδιασμούς που έχουν οι Αμερικανοί και οι ΝΑΤΟϊκοί».

Για τα ελληνοτουρκικά τόνισε ότι «είναι αυταπάτη και κοροϊδία να ποντάρουμε στον Τραμπ, τις ΗΠΑ, τον Στόλμπεργκ και την ΕΕ για την υπεράσπιση των κυριαρχικών δικαιωμάτων της χώρας, σημειώνοντας ότι «αυτό που τους ενδιαφέρει είναι η ενότητα του ΝΑΤΟ απέναντι στη Ρωσία».

Πρόσθεσε ότι ειδικά η συμφωνία με την Αίγυπτο «νομιμοποιεί και φωτογραφίζει τις τουρκικές διεκδικήσεις σε βάρος των κυριαρχικών μας δικαιωμάτων».

«Η καταψήφιση αυτών των συμφωνιών από το ΚΚΕ είναι ένα δείγμα και βήμα της προσπάθειας που πρέπει να γίνει έξω από αυτούς τους σχεδιασμούς του ΝΑΤΟ και των Αμερικάνων, έξω από τη λογική του “ακουμπάμε τα κυριαρχικά της Ελλάδας και την εδαφική της ακεραιότητα σε προστάτες”» πρόσθεσε.

«Οι συμφωνίες που ψηφίστηκαν ανοίγουν ουσιαστικά την όρεξη για ένα τραπέζι συνδιαχείρισης για το οποίο πιέζουν Αμερικάνοι, ΝΑΤΟϊκοί και για το οποίο ετοιμάζεται να πάρει θέση και η τουρκική κυβέρνηση. Αυτά τα σχέδια πρέπει να ακυρωθούν με την ενεργοποίηση ενός λαού που πρέπει να καταλάβει ότι εντός αυτών των πλαισίων του ΝΑΤΟ και των αμερικανοΝΑΤΟϊκών σχεδιασμών δεν μπορούμε να υπερασπισθούμε τα κυριαρχικά δικαιώματα, την ειρήνη και τη συνεργασία των λαών» κατέληξε ο Ν. Σοφιανός.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 01:15