search
ΣΑΒΒΑΤΟ 20.04.2024 16:17
MENU CLOSE

Εκδίδονται αυτόματα 15.000 εκκρεμείς συντάξεις για αγρότες και χήρες – χήρους

02.09.2020 13:36
Online εφαρμογή για την εθνική σύνταξη - Πόσα χρόνια ασφάλισης χρειάζονται - Media

 

Την εκκαθάριση του μητρώου των ληξιπρόθεσμων συντάξεων για δυο κατηγορίες αιτήσεων, δηλαδή για τις αιτήσεις των αγροτών του πρώην ΟΓΑ χωρίς διαδοχική ασφάλιση και τις μεταβιβάσεις συντάξεων λόγω θανάτου συνταξιούχου, σε δυο μήνες από την 1/9/20, εξήγγειλε ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων, Γιάννης Βρούτσης.

Δίνοντας στην δημοσιότητα τα στοιχεία του συστήματος «Ήλιος» για τις συντάξεις που πληρώθηκαν τον Αύγουστο, ο κ. Βρούτσης, ανακοίνωσε πως μέσα στο δίμηνο Σεπτεμβρίου – Οκτωβρίου ο e-ΕΦΚΑ προγραμματίζει για πρώτη φορά την σταδιακή ένταξη στο σύστημα «Άτλας» όλων των εκκρεμών από 1.1.2017 και μετά συντάξεων που αφορούν στις δυο αυτές κατηγορίες.

Περίπου 15.000 συντάξεις που εκκρεμούν από 1/1/2017 και αφορούν:
 

  • σε αιτήσεις που έχουν υποβληθεί στον πρ. ΟΓΑ από αγρότες χωρίς διαδοχική ασφάλιση, δηλαδή χωρίς άλλη επαγγελματική ιδιότητα εκτός από αυτή του αγρότη, αλλά και
  • σε αιτήσεις που έχουν υποβληθεί για μεταβιβάσεις συντάξεων, δηλαδή συντάξεις χηρείας λόγω θανάτου συνταξιούχου, εντάσσονται σταδιακά το δίμηνο Σεπτεμβρίου – Οκτωβρίου στο ηλεκτρονικό σύστημα ψηφιακής απονομής συντάξεων «Άτλας» ώστε να απονεμηθούν ηλεκτρονικά και αυτόματα με στόχο να καταβληθούν στους δικαιούχους μαζί με τα αναδρομικά τους στα τέλη Οκτωβρίου.

“Η επίτευξη και αυτού το στόχου σηματοδοτεί την οριστική εξάλειψη των εκκρεμών συντάξεων στις δύο αυτές μεγάλες κατηγορίες αφού θα απονέμονται και αυτές, όπως οι νέες συνταξιοδοτικές πράξεις, σε λίγα δευτερόλεπτα”, δήλωσε ο κ. Βρούτσης.

Την ίδια στιγμή, οι εκκρεμείς αιτήσεις για κύρια σύνταξη στον ΕΦΚΑ έφτασαν συνολικά στις 170.000 και σταδιακά εντός του 2021 αναμένεται να εντάσσονται ανά ομάδες στο ηλεκτρονικό σύστημα. Τα στοιχεία του συστήματος «Ήλιος», πάντως δείχνουν πως μετά την καραντίνα αυξήθηκε ο ρυθμός έκδοσης νέων συντάξεων. Τον Μάιο εκδόθηκαν 13.091 νέες συντάξεις, τον Ιούνιο 11.132, τον Ιούλιο 13.790 και τον Αύγουστο 18.155.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 20.04.2024 16:16