search
ΤΡΙΤΗ 23.04.2024 13:33
MENU CLOSE

Πακιστάν: Επέτρεψαν στον πιο «μοναχικό ελέφαντα του κόσμου» να φύγει από τον ζωολογικό κήπο

07.09.2020 06:44
Πακιστάν: Επέτρεψαν στον πιο «μοναχικό ελέφαντα του κόσμου» να φύγει από τον ζωολογικό κήπο - Media

 

Ένας ελέφαντας που έχει γίνει πολλές φορές η αιτία για να ξεσηκωθούν ακτιβιστές για τα δικαιώματα των ζώων διεθνώς, κατάφερε επιτέλους να του επιτραπεί να αποχωρήσει από τον ζωολογικό κήπο στο Πακιστάν όπου βρισκόταν σε άθλιες συνθήκες και να μεταφερθεί σε ένα μέρος με καλύτερες συνθήκες.

Γνωστός ως ο πιο μοναχικός ελέφαντας του Πακιστάν, ο Κααβά, είναι ένας ασιατικός ελέφαντας 33 ετών από τη Σρι Λάνκα, ο οποιος ο καημένος ζούσε δυστυχισμένος σε ένα ζωολογικό κήπο. Τα τελευταία χρόνια η τραγουδίστρια Cher έκανε καμπάνια για να απελευθερωθεί ο Καβάαν από τον ζωολογικό κήπο όπου βρισκόταν, το Murghazar Zoo, που βρίσκεται στην πρωτεύουσα του Πακιστάν.

Οπως αναφέρει το news247, αφορμή για την κινητοποίηση της μουσικού ήταν όταν είδε φωτογραφίες του ελέφαντα που ζούσε ολομόναχος και δεμένος με αλυσίδες σε ένα μικρό χώρο.

Ο Κααβάν είχε πρωτοφτάσει στο Πακιστάν όταν ήταν ενός έτους, ως δώρο από τη Σρι Λάνκα στον πρώην δικτάτορα, στρατηγό Ζία Ούλ Χακ, σύμφωνα με πληροφορίες του Guardian.

Από το 2002 άρχισαν να τον δένουν με αλυσίδες, επειδή οι άνθρωποι του ζωολογικού κήπου ανησυχούσαν για την επιθετικότητά του. Η μεγαλύτερη δυσφορία για το ζώο ήρθε όταν το 2012 πέθανε το ταίρι του, η Σαχέλι. Ο ζωολογικός κήπος δεν φρόντισε να του πάει κάποιο άλλο ζώο, παρότι οι ελέφαντες είναι κοινωνικά ζώα. Έτσι λοιπόν ο Κααβάν έγινε γνωστός ως ο πιο μοναχικός ελέφαντας του Πακιστάν.

Το Σάββατο ο Μάρτιν Μπάουερ, εκπρόσωπος του Four Paws, δήλωσε ότι ο ελέφαντας, που είναι υπέρβαρος, έλαβε επιτέλους ιατρική έγκριση για να ταξιδέψει, πιθανότατα στην Καμπότζη, όπου θα βρει συντροφιά και καλύτερες συνθήκες.

Τον Μάιο, το Ανώτατο Δικαστήριο του Πακιστάν διέταξε να κλείσει ο ζωολογικός κήπος Murghazar Zoo λόγω των άθλιων συνθηκών του.

 

 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 23.04.2024 13:32