search
ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 11:58
MENU CLOSE

Σε πιάνει ίλιγγος: O Ίλον Μάσκ υπέστη τη μεγαλύτερη απώλεια πλούτου σε μία μέρα

09.09.2020 13:02
Σε πιάνει ίλιγγος: O Ίλον Μάσκ υπέστη τη μεγαλύτερη απώλεια πλούτου σε μία μέρα - Media
 
Η καθαρή αξία της περιουσίας του Ίλον Μάσκ υποχώρησε κατά 16,3 δισεκατομμύρια δολάρια την Τρίτη, η μεγαλύτερη απώλεια περιουσίας στην ιστορία του Bloomberg Billionaires Index, καθώς η μετοχή της Tesla υπέστη μεγάλες απώλειες.
 
Η μετοχή της αυτοκινητοβιομηχανίας έπεσε κατά 21% στις συναλλαγές της Νέας Υόρκης, με αφορμή τα νέα για τη στρατηγική συνεργασία της ανταγωνίστριας εταιρείας Nikola και της General Motors. Η πτώση ήρθε σωρρευτικά στο κύμα πωλήσεων που ξεκίνησε την περασμένη εβδομάδα όταν τελικά η μετοχή της Tesla δεν συμπεριελήφθη στον δείκτη S&P 500 όπως αναμένονταν.
 
Οι πλουσιότεροι άνθρωποι του κόσμου είναι συνηθισμένοι σε υπερβολικές μεταβολές στην καθαρή αξία της περιουσίας τους καθώς οι μικροεπενδυτές ενισχύουν τα κύματα αγορών ή πωλήσεων στις μετοχές των εταιρειών τους.
 
Ο Τζεφ Μπέζος της Amazon έχασε την Τρίτη 7,9 δισεκατομμύρια δολάρια, ενώ ο Τζονγκ Σαντζάν πρόσθεσε περισσότερα από 30 δισεκατομμύρια δολάρια στην περιουσία του – καθιστώντας τον το τρίτο πλουσιότερο άτομο στην Κίνα – μετά την είσοδο στο χρηματιστήριο της εταιρείας εμφιαλωμένου νερού που ίδρυσε.
google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 11:56