15/01/2021 22:04:02

Γεννηματά για Μόρια: Να παραιτηθούν οι υπεύθυνοι

Γεννηματά για Μόρια: Να παραιτηθούν οι υπεύθυνοι - Media
 
Την άμεση παραίτηση κάθε υπευθύνου για το καμπ της Μόριας μετά τη χθεσινοβραδινή πυρκαγιά που το κατέκαψε ζήτησε η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ Φώφη Γεννηματά μιλώντας στην κοινή συνεδρίαση του Πολιτικού Συμβουλίου και της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του κόμματος
 
Η προεδρος του κόμματος Φωφη Γεννηματά, κατά τη διάρκεια της ομιλίας της αναφέρθηκε σε μια σειρά θεμάτων, οπως τα εθνικά, την πανδημία, την οικονομία δινοντας παράλληλα μια πρώτη γεύση στην πρόταση των 11 ειδικών για το Ταμείο Ανάκαμψης. Επισης, αναφέρθηκε και στο θεμα της Μόριας και την πυρκαγιά που ξέσπασε το βράδυ της Τρίτης με αποτέλεσμα να υποστεί το ΚΥΤ μεγάλες καταστροφές.
 
Κατά τη τοποθέτησή της η κ. Γεννηματά επιτέθηκε για τη διαχείριση του προσφυγικού- μεταναστευτικού τόσο στην κυβέρνηση αλλά και στον ΣΥΡΙΖΑ. Παράλληλα, κάλεσε όλους τους αρμόδιους να παραιτηθούν. Επιπλέον, αναφέρθηκε και στης ευθύνες της Ευρωπαϊκής Ένωσης
 
Όπως είπε χαρακτηριστικά, «η ΝΔ έδειξε πια καθαρά το πραγματικό πρόσωπό της. Την αναξιοπιστία-την ασυνέπεια-την αναποτελεσματικότητά της. Αλλά και το βαθιά συντηρητικό περιεχόμενο της πολιτικής της. Τα θλιβερά γεγονότα στη Μόρια είναι δυστυχώς απόδειξη της αδυναμίας της. Ένα χρόνο τώρα αντιμετωπίζει με προσωρινά μέτρα, διαχειριστικές λογικές και επικοινωνιακούς όρους το προσφυγικό. Η κυβέρνηση έχασε τον έλεγχο των "δομών". Αδιαφόρησε για την αποσυμφόρηση. Διατήρησε τις συνθήκες "ζούγκλας". Προσπάθησε να κρύψει το διογκούμενο πρόβλημα. Οι υπεύθυνοι πρέπει σήμερα να παραιτηθούν. Και σε κάθε περίπτωση η Ελλάδα πρέπει να πάψει να σηκώνει όλο το βάρος της υποδοχής των αιτούντων άσυλο στη νοτιοανατολική Ευρώπη. Εδώ και τώρα πρέπει να ξεκινήσει μαζικό πρόγραμμα μετεγκατάστασης, αναλογικά σε όλα τα κράτη μέλη. Η ΕΕ να αναλάβει τις ευθύνες της».

ΣΧΟΛΙΑ

Το "Π" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.