search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 01:30
MENU CLOSE

Αιχμηρή παρέμβαση Μόσιαλου για τα εμβόλια της Οξφόρδης και της Ρωσίας

09.09.2020 16:44
Ο Ηλίας Μόσιαλος επικροτεί τη συνεργασία των Ρώσων με την AstraZeneca - Media

 

Με μια ιδιαιτέρως αιχμηρή παρέμβασή του, μέσω Facebook, ο Ηλίας Μόσιαλος, καθηγητής Πολιτικής Υγείας στο Imperial College και εκπρόσωπος της Ελλάδας στα διεθνή φόρα για την πανδημία του κορωνοϊού σχολίασε τις διαφορετικές προσεγγίσεις Ρωσίας και Οξφόρδης όσον αφορά στα εμβόλια που αναπτύσσουν για την Covid-19.

Συγκεκριμένα, ο Η. Μόσιαλος έγραψε: «Το Ρωσικό εμβόλιο είναι πλέον διαθέσιμο και οι κάτοικοι της Ρωσίας μπορούν να εμβολιαστούν. Το εμβόλιο αυτό δεν έχει δοκιμαστεί σε κλινικές δοκιμές φάσης ΙΙΙ. Έχουμε αποτελέσματα από κλινικές δοκιμές φάσης Ι/ΙΙ σε πολύ μικρό αριθμό εθελοντών.

Στην Αγγλία οι κλινικές δοκιμές για το εμβόλιο της Οξφόρδης (φάση ΙΙ/ΙΙΙ) ‘σταμάτησαν’. Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι δεν θα έχουν νέους εθελοντές τις επόμενες 1-4 εβδομάδες αλλά θα συνεχιστεί η αξιολόγηση όσων έχουν ήδη λάβει το εμβόλιο. Επίσης δεν γνωρίζουμε αν η σοβαρή παρενέργεια σε ένα ασθενή αφορά σε εθελοντή που έλαβε το εμβόλιο κατά του κορωνοιού η σχετίζεται με εθελοντή που έλαβε το εμβόλιο κατά της μηνιγγίτιδας.

Στις κλινικές δοκιμές οι μισοί εθελοντές λαμβάνουν το νέο εμβόλιο και οι άλλοι μισοί ένα εικονικό εμβόλιο η ένα άλλο εμβόλιο που όμως δεν σχετίζεται με τη νόσο Covid-19. Γνωρίζουμε επίσης ότι μόλυνση από τον κορωνοιο μπορεί να προκαλέσει εγκάρσια μυελίτιδα.

Στη Ρωσία έδωσαν έγκριση στο εμβόλιο Sputnik V χωρίς να έχουν αποτελέσματα από την τελική φάση των κλινικών δοκιμών. Με βάση πολύ περιορισμένα στοιχεία.

Στην Αγγλία αποφάσισαν να διερευνήσουν ένα πρόβλημα στην τελική φάση των κλινικών δοκιμών και αυτή είναι η σωστή πρακτική».

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 01:30