search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 01:06
MENU CLOSE

Ρατσιστική επίθεση με πέτρες σε αυτοσχέδιο «τζαμί» στην Κρήτη: Συλλήψεις και ποινές (Video)

10.09.2020 17:07
Ρατσιστική επίθεση με πέτρες σε αυτοσχέδιο «τζαμί» στην Κρήτη: Συλλήψεις και ποινές (Video) - Media

 

Για την Παρασκευή και για την ερχόμενη Πέμπτη αναβλήθηκαν οι δίκες των περισσοτέρων από τα άτομα που συνελήφθησαν στον απόηχο των σοβαρών επεισοδίων που σημειώθηκαν το βράδυ της Τετάρτης, κατά την ξενοφοβική κινητοποίηση που πραγματοποιήθηκε στο Τυμπάκι Ηρακλείου.

Σημειώνεται ότι σε βάρος κάποιων εκ των συλληφθέντων ασκήθηκαν ποινικές διώξεις με ρατσιστικά χαρακτηριστικά. Νωρίτερα την Πέμπτη, τρεις από τους συλληφθέντες δικάστηκαν και καταδικάστηκαν από το Αυτόφωρο Μονομελές Πλημμελειοδικείο για παράνομη οπλοφορία.

Σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται το neakriti.gr, οι δύο εξ αυτών καταδικάστηκαν για οπλοφορία μαχαιριού και ο ένας για οπλοφορία ροπάλου. Και στους τρεις επιβλήθηκε ποινή φυλάκισης έξι μηνών, καθώς και χρηματική ποινή 600 ευρώ.

Όλοι οι υπόλοιποι συλληφθέντες παραπέμφθηκαν να δικαστούν από το Αυτόφωρο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Ηρακλείου.

Πέντε από αυτούς φέρονται να σχετίζονται με την επίθεση που έγινε στο χώρο λατρείας μουσουλμάνων στο Τυμπάκι, όπου πετάχτηκαν πέτρες και προκλήθηκαν υλικές ζημιές.

Όλοι τους κατηγορούνται για διατάραξη κοινής ειρήνης από δράστες που διαπράττουν βιαιοπραγίες και φθορά ξένης ιδιοκτησίας με ρατσιστικά χαρακτηριστικά.

Σύμφωνα με τις Αρχές, ο ένας εξ αυτών είχε καθοδηγητικό ρόλο μέσα στο πλήθος.

Η δίκη των πέντε συγκεκριμένων κατηγορουμένων αναβλήθηκε για την ερχόμενη Πέμπτη 17 Σεπτεμβρίου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι υπόλοιποι κατηγορούμενοι που δεν δικάστηκαν σήμερα, πήραν αναβολή για να δικαστούν αύριο από το Αυτόφωρο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Ηρακλείου. Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι βαρύνονται με κατηγορίες που σχετίζονται με όπλα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, εξάλλου, χθες το βράδυ μεταφέρθηκαν σε Κέντρο Υγείας της περιοχής μετανάστες, οι οποίοι τραυματίστηκαν μετά από επίθεση που δέχτηκαν. Μέχρι στιγμής, δεν έχουν εξακριβωθεί οι δράστες της συγκεκριμένης επίθεσης.

Ας σημειωθεί, τέλος, ότι σύμφωνα με κατοίκους της περιοχής, εδώ και λίγα 24ωρα, οι μετανάστες που ζουν στο Τυμπάκι, στη μεγάλη τους πλειονότητα, δεν βγαίνουν από τα σπίτια τους.

Δείτε βίντεο από την επίθεση:

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 01:06