search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 11:16
MENU CLOSE

Δήμος Αθηναίων: Παραχώρηση της ιστορικής οικείας της Λέλας Καραγιάννη στον εκκλησιαστικό οργανισμό «Αποστολή»

11.09.2020 16:55
Δήμος Αθηναίων: Παραχώρηση της ιστορικής οικείας της Λέλας Καραγιάννη στον εκκλησιαστικό οργανισμό «Αποστολή» - Media

 

Με απόφαση της παράταξης του κ. Κώστα Μπακογιάννη, ο δήμαρχος Αθηναίων παραχωρεί το σπίτι της Λέλας Καραγιάννη, που βρίσκεται στην Κυψέλη στον εκκλησιαστικό φιλανθρωπικό οργανισμό «Αποστολή». 

Χθες, Πέμπτη, πραγματοποίηθηκε συγκέντρωση – συζήτηση από την παράταξη της αντιπολίτευσης «Ανοιχτή Πόλη» σχετικά με τη χρήση της ιστορικής οικίας της Λέλας Καραγιάννη. 

«Το ιστορικό κτίριο που αποτέλεσε σπίτι και αρχηγείο της αντιστασιακής αγωνίστριας Λέλας Καραγιάννη, και βρίσκεται στην Πλατεία Αμερικής, ανήκει στον δήμο Αθηναίων και έχει κηρυχθεί ως ιστορικό διατηρητέο. Οι προτάσεις που έχουν τεθεί για την αξιοποίησή του είναι αρκετές, η δημοτική αρχή, ωστόσο, αποφάσισε να το παραχωρήσει στον εκκλησιαστικό φιλανθρωπικό οργανισμό «Η Αποστολή», χωρίς να έχει προηγηθεί κάποια διαδικασία διαβούλευσης, αναφέρει μεταξύ άλλων η ανακοίνωση της Ανοιχτής Πόλης. 

Η ανακοίνωση της Ανοιχτής Πόλης

Συγκέντρωση-Συζήτηση έξω από την Οικία Λ. Καραγιάννη, Πέμπτη 10/9, 6.30-8.30μμ

Στο τελευταίο δημοτικό συμβούλιο της 31ης Αυγούστου, η Δημοτική Αρχή εισηγήθηκε και παραχώρησε το δημοτικό ακίνητο της Λέλας Καραγιάννη στον εκκλησιαστικό φιλανθρωπικό οργανισμό “Η ΑΠΟΣΤΟΛΗ”.

Ήταν μια κίνηση περιφρόνησης άλλων προτάσεων που έχουν επανειλημμένα διατυπώσει κάτοικοι, συλλογικότητες και κινήσεις της περιοχής, σχετικά με τη χρήση του ιστορικού διατηρητέου κτιρίου. Προτάσεων που θα περίμενε κανείς να κατατεθούν σε μια ανοιχτή διαδικασία διαβούλευσης, με το συντονισμό του Κοινοτικού Συμβουλίου.

Η Ανοιχτή Πόλη καλεί τα μέλη της σε συμμετοχή στην συγκέντρωση – συζήτηση που καλεί Κίνηση Κατοίκων της 6ης Δημοτικής Κοινότητας έξω από την Οικία Λ.Καραγιάννη ( Λ. Καραγιάννη 1 και Σταυροπούλου – Πλατεία Αμερικής), την Πέμπτη 10/9/2020 και ώρα 6.30-8.30.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 11:15