search
ΤΕΤΑΡΤΗ 24.04.2024 05:22
MENU CLOSE

OIYE: «Εργασιακός μεσαίωνας» με 9ωρη εργασία στη Vodafone

16.09.2020 11:15
OIYE: «Εργασιακός μεσαίωνας» με 9ωρη εργασία στη Vodafone - Media

 

Για «εργασιακό μεσαίωνα με 9ωρη εργασία» κατηγορεί την Vodafone η Ομοσπονδία Ιδιωτικών Υπαλλήλων -ΟΙΥΕ καθώς όπως τονίζεται σε σχετική ανακοίνωσή της, “η εταιρεία Vodafone το Νοέμβριο του 2018 προχώρησε σε μια ακραία αντεργατική και άκρως προκλητική ενέργεια, επεκτείνοντας το ωράριο, στο μεγαλύτερο μέρος των εργαζομένων, σε 9 ώρες”.

Σύμφωμα με την ΟΙΥΕ, η εταιρεία προέβη στα ακόλουθα: 

«Η εταιρεία «βαφτίζοντας» την κατάργηση του ωραρίου «αύξηση διαλείμματος» παραβίασε το 8ωρο και εξανάγκασε τους εργαζόμενους να υπογράψουν ατομικές τροποποιητικές συμβάσεις για 9ωρη (!) εργασία.

Οι εξοργιστικές ενέργειες της εταιρείας δεν θα περάσουν. Οι εργαζόμενοι/ες έχουν πληρώσει με το αίμα τους την κατοχύρωση του 8ωρου.Το 8ωρο είναι δικαίωμα των εργαζομένων και δεν μπορεί καμία εταιρεία ν’ αποφασίζει την κατάργηση του.

Η 9ωρη εργασία με εξαντλητικούς ρυθμούς ανατρέπει τις ζωές των εργαζομένων και μειώνει τον πραγματικό χρόνο ξεκούρασης τους. Αυτό σε συνδυασμό με τα αντεργατικά μέτρα, με πρόσχημα την πανδημία, δημιουργεί ένα πολύ αρνητικό κλίμα.

Ο εργασιακός μεσαίωνας δεν θα περάσει !»

Η ΟΙΥΕ δηλώνει στο πλευρό των εργαζομένων και του σωματείου,και ότι στηρίζει τον αγώνα τους, που την Τετάρτη 16 Σεπτέμβρη συνεχίζεται στις αίθουσες των δικαστηρίων της Ευελπίδων.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΕΤΑΡΤΗ 24.04.2024 02:15