search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 11:06
MENU CLOSE

Φωτίου: Ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης ζήτησε από τους γονείς μαθητών υπεύθυνη δήλωση για τα σχολικά γεύματα (Video)

18.09.2020 12:47
Φωτίου: Ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης ζήτησε από τους γονείς μαθητών υπεύθυνη δήλωση για τα σχολικά γεύματα (Video) - Media

 

Για ραγδαία αύξηση της φτώχειας στην Ελλάδα έκανε λόγο η αναπληρώτρια Τομεάρχης Πρόνοιας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Θεανώ Φωτίου στον Real Fm 107,1.

Επίσης, κατήγγειλε τον Δήμαρχο Θεσσαλονίκης, Κωνσταντίνο Ζέρβα διότι -όπως είπε η κυρία Φωτίου- ζήτησε από τους γονείς των παιδιών των δημοτικών σχολείων αρμοδιότητάς του οι οποίοι «αντιμετωπίζουν σοβαρές οικονομικές δυσκολίες» υπεύθυνη δήλωση ότι «επιθυμούν να λαμβάνουν κολατσιό από το πρόγραμμα του Δήμου Θεσσαλονίκης λόγω του ότι δεν έχουν τη δυνατότητα να παρέχουν πρωινό κολατσιό στο παιδί τους».

Αυτό, είπε η αναπληρώτρια Τομεάρχης του κόμματος της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης για την Κοινωνική Αλληλεγγύη, συνιστά «κατάφωρη παραβίαση των προσωπικών δεδομένων και κοινωνικό διαχωρισμό και στιγματισμό, που φθάνει τα όρια του κοινωνικού ρατσισμού, εντός του σχολείου που είναι η κοιτίδα της αλληλεγγύης, της συλλογικότητας και της ισοτιμίας». Η ίδια υποστήριξε ακόμη ότι «η Δεξιά μας γυρίζει στην εποχή των συσσιτίων που διαχωρίζουν τα παιδιά σε πλούσια και φτωχά» και κάλεσε τον υπουργό Εσωτερικών, Τ. Θεοδωρικάκο «να αποσύρει την κατάπτυστη αυτή δήλωση που ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης ζητάει από τους αδύναμους οικονομικά γονείς».

Επίσης ανέφερε πως ο ΣΥΡΙΖΑ προκήρυξε για τη Θεσσαλονίκη 28.600 γεύματα καθημερινά για το 2919-20 και ότι η σημερινή κυβέρνηση έδινε πριν την πανδημία κάτω από τα μισά (13.600). Σύμφωνα με τη Θ. Φωτίου, «σήμερα εκκρεμούν ακόμη 7,500 γεύματα για τους δήμους Αμπελοκήπων-Μενεμένης και Νεάπολης-Συκεών». Και καλεί την κυβέρνηση «να δώσει τώρα 400.000 σχολικά γεύματα κάθε μέρα, στα 2/3 των παιδιών του δημοτικού, όπως ήταν το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ για το 2020-21, δίνοντας 90 εκατ. επιπλέον στον προϋπολογισμό».

Η Θεανώ Φωτίου τόνισε ακόμη πως αυξάνεται ραγδαία η φτωχοποίηση και των μεσαίων στρωμάτων προσθέτοντας πως ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ στην αυριανή ομιλία του, από τη Θεσσαλονίκη θα εξηγήσει, την πραγματικότητα και θα παρουσιάσει την πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ και το «σχέδιο προοπτικής» για έξοδο από την κρίση.

«Ο Αλέξης Τσίπρας θα πει αλήθειες», τόνισε η Θ. Φωτίου, καθώς «δεν είμαστε σε »φούσκα» αυτοπεποίθησης» αλλά υπάρχει σχέδιο και προοπτική».

Ανακαλούνται οι υπεύθυνες δηλώσεις

Στην άμεση ανάκληση των υπεύθυνων δηλώσεων που εστάλησαν στους γονείς των μαθητών για το πρωινό στα σχολεία προχωρά ο δήμος Θεσσαλονίκης ώστε να διορθωθεί το κείμενο που προκάλεσε την αντίδραση της αναπληρώτριας Τομεάρχη Πρόνοιας του ΣΥΡΙΖΑ -ΠΣ, Θεανώς Φωτίου.

Συγκεκριμένα, με αφορμή το ζήτημα που ανέκυψε με τις υπεύθυνες δηλώσεις σχετικά με το πρόγραμμα παροχής πρωινού σε μαθητές, η Αντιδήμαρχος Παιδείας Δήμητρα Ακριτίδου επισήμανε πως ζήτησε την άμεση ανάκληση του κείμενου και την ορθή επανάληψη αυτού.

Η δήλωση της αντιδημάρχου έχει ως εξής:

«Αμέσως μετά την ενημέρωσή μου για το κείμενο – υπεύθυνη δήλωση που εστάλη στα σχολεία για τη συμμετοχή μαθητών στο πρόγραμμα πρωινού από τον Δήμο Θεσσαλονίκης, ζήτησα την άμεση ανάκλησή του και την ορθή επανάληψη αυτού. Μέριμνα του Δήμου Θεσσαλονίκης είναι η βοήθεια των ευπαθών ομάδων, τις οποίες επιθυμεί να προστατεύει. Σημειώνεται δε ότι οι υπεύθυνες δηλώσεις και τα στοιχεία των μαθητών συγκεντρώνονται και παραμένουν με ευθύνη του Διευθυντή/ντριας στο σχολείο και στον Δήμο αποστέλλεται μόνον ο αριθμός των ωφελούμενων μαθητών/τριών».

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 11:06