search
ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 17:54
MENU CLOSE

Γενικό Κρατικό Νίκαιας: Κίνδυνος ακόμα και για αναστολή λειτουργίας

23.09.2020 18:04
Γενικό Κρατικό Νίκαιας: Κίνδυνος ακόμα και για αναστολή λειτουργίας - Media
 
Τον κίνδυνο ακόμα και αναστολής της τακτικής λειτουργίας του νοσοκομείου επισήμαναν οι εργαζόμενοι στο Νοσοκομείο Νίκαιας, όπου πραγματοποίησε επίσκεψη κλιμάκιο του ΣΥΡΙΖΑ με επικεφαλής τον τομεάρχη Υγείας, Ανδρέα Ξανθό.
 
Οι εργαζόμενοι τόνισαν ότι καθίσταται επισφαλής η λειτουργία του νοσοκομείου τόσο από την διαμόρφωση των κατάλληλων χώρων, όσο και στελέχωσης με ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό και δήλωσαν αποφασισμένοι να διεκδικήσουν την επαρκή στήριξη του νοσοκομείου με προσωπικό και πόρους, προκειμένου να ανταποκριθεί αξιόπιστα στην πρόκληση της πανδημίας.
 
Οι εργαζόμενοι του νοσοκομείου επισήμαναν στην αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ τον κίνδυνο να ανασταλεί η τακτική λειτουργία του νοσοκομείου (εξωτερικά ιατρεία, χειρουργεία κλπ) προκειμένου να διατεθεί προσωπικό στην κλινική Covid, υπονομεύοντας την παροχή αναντικατάστατων υπηρεσιών δημόσιας περίθαλψης στους πολίτες του Πειραιά και της ευρύτερης περιοχής, και μάλιστα των οικονομικά αδύναμων στρωμάτων.
 
Η επίσκεψη στο Γενικό Κρατικό Νοσοκομείο Νίκαιας που πραγματοποίησε αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ με επικεφαλής τον τομεάρχη Υγείας Ανδρέα Ξανθό, τους βουλευτές Β’ Πειραιά Γιάννη Ραγκούση και Νίνα Κασιμάτη, καθώς και στελέχη του τμήματος υγείας και της Ν.Ε. Πειραιά, είχε σκοπό την ενημέρωση για την κατάσταση στο Νοσοκομείο μετά και τη χθεσινή επίσημη καταγγελία των γιατρών για την αδυναμία του Νοσοκομείου να νοσηλεύσει επιπλέον περιστατικά covid-19.
 
Από τη συνάντηση με τη Διοίκηση, τα επιστημονικά στελέχη του νοσοκομείου και τους εκπροσώπους γιατρών και του υπόλοιπου προσωπικού, διαπιστώθηκε η παντελής απουσία προετοιμασίας του Νοσοκομείου για να αναλάβει και το βάρος της νοσηλείας αυξημένου αριθμού κρουσμάτων Covid, πέραν των υπόλοιπων περιστατικών εφημερίας.
 
O κ. Ξανθός ανέφερε ότι «το παράδειγμα του Νοσοκομείου Νίκαιας καταρρίπτει το κυβερνητικό αφήγημα περί χιλιάδων προσλήψεων, διπλασιασμού των ΜΕΘ και θωράκισης του ΕΣΥ. Πολύ νωρίς οι αντοχές της δημόσιας περίθαλψης και των ανθρώπων της φαίνεται να εξαντλούνται. Τώρα, πριν να είναι πολύ αργά, απαιτείται η γενναία ενίσχυση με ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό(μόνιμου και επικουρικό)των νοσοκομείων και Κέντρων Υγείας όλης της χώρας. Ειδικά των νοσοκομείων- πυλώνων του ΕΣΥ που διαχειρίζονται καθημερινά, πέραν της πανδημίας, και χιλιάδες ασθενείς με σοβαρά και απειλητικά για τη ζωή νοσήματα. Το νοσοκομείο της Νίκαιας δεν πρέπει και δεν θα αφεθεί στην τύχη του».
 
Τέλος ο Αν. Ξανθός τόνισε ότι δεν είναι δυνατόν ο πρωθυπουργός να παρουσιάζει στη ΔΕΘ πλάνο 15.000 μόνιμων προσλήψεων στις Ένοπλες Δυνάμεις και να μην παρουσιάζει αντίστοιχο πλάνο 15.000 εργαζομένων στην Υγεία εν μέσω πανδημίας και αφόρητης πίεσης στο Δημόσιο Σύστημα Υγείας.
google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 17:54