29/10/2020 21:36:35

Λειτουργία του Google Maps θα δείχνει τις περιοχές «φωλιές» κορωνοϊού

Λειτουργία του Google Maps θα δείχνει τις περιοχές «φωλιές» κορωνοϊού - Media

 

Μια πολύτιμη βοήθεια στους χρήστες του Google Maps που θέλουν ν’ αποφεύγουν τις περιοχές οι οποίες έχουν πολλά κρούσματα κορονοϊού, προσφέρει πλέον η εταιρεία.

Συγκεκριμένα, προσέθεσε μία νέα λειτουργία στην εφαρμογή, η οποία αρχίζει πιλοτικά αυτήν την εβδομάδα, τόσο σε περιβάλλον Android, όσο και σε iOS, με τον χρήστη να ενημερώνεται εάν υπάρχει έξαρση κρουσμάτων στην περιοχή που έχει επιλέξει.

«Πρόκειται για μία λειτουργία ανίχνευσης, η οποία χρησιμοποιεί τεχνολογία αιχμής προκειμένου να δείχνει χρήσιμες πληροφορίες για κρούσματα Covid-19 σε μια περιοχή, ώστε να μπορείς να παίρνεις καλύτερες αποφάσεις για το πού να πας και τι να κάνεις», ανακοίνωσε η Google.

Τα σχετικά δεδομένα που εμφανίζονται στο Google Maps βασίζονται στα στοιχεία του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας, καθώς και στις ανακοινώσεις των τοπικών φορέων υγείας. Η εν λόγω λειτουργία θα επεκταθεί και στα 220 κράτη όπου υποστηρίζονται οι Χάρτες της Google.

ΣΧΟΛΙΑ

Το "Π" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.