search
ΤΡΙΤΗ 19.03.2024 07:37
MENU CLOSE

Δραματική παραδοχή Σύψα: «Πολύ δύσκολη η κατάσταση στην Αττική, έχουμε μεγάλη θνησιμότητα πλέον» 

29.09.2020 05:26
Δραματική παραδοχή Σύψα: «Πολύ δύσκολη η κατάσταση στην Αττική, έχουμε μεγάλη θνησιμότητα πλέον»  - Media

 

Η κατάσταση στην Αττική, και ειδικά στο κέντρο της Αθήνας είναι πολύ δύσκολη, προειδοποίησε για τη διασπορά του κορωνοϊού ο καθηγητής Λοιμωξιολογίας και μέλος της Επιτροπής του ΕΟΔΥ για τον κορωνοϊό, Νίκος Σύψας, μιλώντας στον ΣΚΑΪ.

Για την περιφέρεια Αττικής, και το κέντρο της Αθήνας ειδικά, ο Νίκος Σύψας ανέφερε χαρακτηριστικά ότι «είμαστε σε πολύ δύσκολη κατάσταση επιδημιολογικά, ειδικά στην Αττική, είναι κακά και τα ποιοτικά στοιχεία, ο αριθμός των διασωληνώσεων, όπως και η ηλικιακή κατανομή, έχουμε μεγάλη θνησιμότητα πλέον». 

«Σήμερα είμαστε σε σταθερή κατάσταση, αλλά το σήμερα δεν προδικάζει τι θα γίνει αύριο είμαστε σε πολύ δύσκολη κατάσταση». «Είμαστε κάτω από την 100η θέση παγκοσμίως όσον άφορα τη θνησιμότητα ανά 100.000 κατοίκους» επισήμανε πάντως. 

Για τα τεστ εξήγησε ότι  «τα 15.000 τεστ είναι ικανοποιητικός αριθμός από τα 800 τεστ που έχουμε το Μάρτιο, όμως ο κεντρικός τομέας της Αθήνας έχει τεράστια διασπορά παράγει τα περισσότερα κρούσματα στην Ελλάδα. Γίνονται ήδη παρεμβάσεις στο κέντρο και στα ΜΜΜ που νομίζω θα βοηθήσουν».

Όπως διευκρίνισε ο καθηγητής, «δεν έχουμε εκθετική φάση στα κρούσματα στην Αθήνα είναι σταθερή κατάσταση, εκτιμούμε λόγω των μέτρων. Πολλά μικρά μέτρα, είναι χρήσιμα όπως η απαγόρευση πώλησης αλκοόλ για να αποφύγουμε τα μεγάλα μέτρα».

«Δεκτές οι εισηγήσεις μας στο συντριπτικό ποσοστό»

«Οι εισηγήσεις που κάνουμε γίνονται δεκτές στο συντριπτικό τους ποσοστό» αποσαφήνισε ακόμα ο κ. Σύψας. «Με τα σημερινά επιδημιολογικά δεδομένα δεν έχουμε κάνει καμία εισήγηση για γενικό λοκντάουν ή απαγόρευση κυκλοφορίας στους 65αρηδες» ξεκαθάρισε. «Αν γίνει λοκντάουν θα γίνεται περιοδικά μέχρι να πέσει η καμπύλη… δε θέλω να μιλώ για λοκντάουν για να μην προκαλείται πανικός στην κοινωνία» είπε.  

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 19.03.2024 07:34